Mijn 70e verjaardag…

Blog van Jetske: tsja… en dan ben je ineens 70 jaar geworden… onvoorstelbaar zo snel als dat gaat en ik heb helemaal niet het gevoel dat ik al zo oud ben! Oké, behalve dan natuurlijk de bekende kwaaltjes die erbij horen 😉

Nu vind ik ook dat de mensen die in deze tijd 70 zijn er aanmerkelijk jonger uitzien dan mijn ouders en mijn grootouders. Als je daar nu foto’s van ziet, waren zij echt bejaard. Zij zijn natuurlijk ook in een andere tijd ouder geworden dan wij nu, alhoewel zo snel als alles nu gaat daar kun je ook wel helemaal verkreukeld van raken, het is af en toe niet bij te benen.

Bij het vieren, van wat ze noemen een “kroonjaar”, ga je ook even terug mijmeren over die jaren die achter je liggen, dat kan bijna niet anders.

Ik ben geboren op het Friese platteland, heerlijk buiten met veel tuin, veeeeeeel kippen en heel veel vrijheid. In de eerste klas van de lagere school verhuisden we naar de Noordoostpolder, waar we ook een jaar of zes gewoond hebben. Na de eerste klas van de Huishoudschool gingen we naar Beverwijk, ik ben daar eerst nog in de kost geweest samen met mijn vader. Ooooohhh wat vond ik dat erg, die mensen hadden een dochter die met mij naar die school moest. Als we dan heenreden dan fietste ze snel weg en ik wist natuurlijk heg nog steg. Was ook nog de eerste keer verliefd voordat we gingen verhuizen, kreeg ik een brief van mijn vriendin met een brief van hem erin met foto! Maar och als je 13 of 14 bent dan zijn er in je nieuwe woonplaats ook veel leuke jongens, toch?

Ik ben jong getrouwd, een moetje heette dat toen… tot grote schrik van mijn moeder, die had dat toch even anders bedacht voor haar dochter en met name ook van wat zullen de mensen wel denken… Achteraf gezien met de man die nooit met mij had mogen trouwen, maar ja dat is achteraf en van achteren dan kijk je een koe in zijn kont dus dat helpt niet! Dat feit heeft mij wel drie prachtige kinderen en 8 nog mooiere kleinkinderen opgeleverd, dus ja wat is spijt als je dit allemaal om je heen hebt. Ik ben nu alweer bijna 10 jaar alleen en dat bevalt uitstekend. Ik heb mijn A.O.W.’tje en de goede zorg van de gemeente en het is goed zo, ik voel mij steenrijk. Ik zou ook verbitterd kunnen worden over een levensloop tot nu toe, die ik toch wel heel anders in gedachten had… maar gelukkig ligt dat niet in mijn aard en de regering Rutte kan er ook niks aan doen 😉

Nu ga ik dan richting 80, och hemel, maar het gaat vanzelf, gewoon door blijven ademen, genieten van de kleine dingen, hopen dat de gezondheid een beetje goed blijft en blijven lachen !!

Tot volgende maand Jetske

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: