Prooi – Lydia van Houten

Na een boek wat ik “moest” lezen voor een boekenclub en die mij compleet niet kon boeien (zelf opgegeven dus niet zeiken Raino…)  was ik heel erg toe aan een vers leesvoer. Gelukkig lag “Prooi” in mijn brievenbus. De cover liet mij al watertanden, wat een mooie tekening ♥ De paas was nog kouder dan de kerst, de hagelstenen klapten tegen de schuifpui en onweer rommelde er lustig op los en ik heb mij lekker op de bank gepositioneerd…. kachel aan…. poes op schoot…. en ik heb gelezen en gelezen en gelezen en……. ademloos het einde tot mij door laten dringen… wowwwwwww……. flabbergasted… wat een overheerlijke thriller…. waar gaat het boek over?

De Nederlandse studente Evelyn (Evy) Meyer woont samen met een groepje excentrieke jongeren in Londen, waar ze een kamer huurt in het huis van Joy McAllen, die haar familie tragisch verloor in een vliegtuigcrash.

Sinds haar intrek wordt Evy achtervolgd door nachtmerries en hallucinaties. Alleen medestudente en acteursdochter Lily-Rose Summers trekt zich het lot van de Nederlandse aan. Als Evy in de financiële problemen komt en haar huur niet meer kan betalen, stelt Lily-Rose haar voor aan familievriend en regisseur Martin Dumont. Hij biedt Evy een hostessbaan aan op zijn plezierjacht: Live X.

Dan is Evy getuige van een gruwelijke moord. Ze zit onder het bloed, maar vreemd genoeg kan ze zich niets herinneren. Dit is pas het begin van een reeks bizarre voorvallen...

Recensie:
In eerste instantie leek ik beland in een soort van Young-Adult, als lezer ben ik compleet in slaap gesust. Studente Evy maakt er een potje van in Engeland. Zij raakt haar baan kwijt, rommelt wat met de mannen en kan haar huur niet meer betalen van haar kamer. Daarna slaat de schrijfster genadeloos toe, het verhaal raakt in een enorme stroomversnelling en dan komt de “echte” thriller-liefhebber aan bod. Bedreigingen, banen die niet lijken wat het zijn en uiteindelijk belandt Evy in een spinnenweb van horror en ellende, hoe komt zij hier nu uit? Overweldigend, anders kan ik de schrijfstijl van Lydia van Houten niet omschrijven. Na het uitlezen van het boek moest ik even bijkomen om het verhaal/plot goed tot mij te laten doordringen. Wat een thrillersensatie, geweldig, ik ben echt omver geblazen!

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Lydia van Houten – Uitgeverij: Kabook Uitgevers – 296 pagina’s – Verschijnt: juni 2017 – ISBN: 9789082686104

Klik hier voor een preview van Prooi. Het boek komt pas begin juni 2017 uit, ik was de gelukkige dame die het alvast mocht lezen 😉 hou MeerdanSandra in de gaten, ik voel een actie aankomen!

2 Comments on Prooi – Lydia van Houten

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Alle recensies voor ‘Prooi’ van Lydia van Houten

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: