Rijst, rijst en nog een rijst!

“Mam, ik vind deze het lekkerst”, “nee, ik vind deze het lekkerst”, om mij heen kwetteren mijn kinderen. Wij hebben 4 zakjes Tilda rijst die wij mogen uitproberen. Je begrijpt het natuurlijk al: 4 verschillende smaken 🙂 Pure basmati: de “gewone” witte basmatirijst, Brown basmati: bruine basmatirijst, Coconut, Chili & Lemongrass: met kokosnoot, een vleugje chilipeper en citroengras en de Lime & Coriander: met limoenen, koriander en een crème van kokosnoot.

Ik heb er een lekkere curry bijgemaakt die past bij alle 4 de smaken. De rijst is heel snel in het gebruik, even 2 minuutjes in de magnetron of 4 minuten mee te bakken met het gerecht en voilà: ready to eat! Met 3 pubers die her en der op verschillende tijden uit- en invliegen zijn dit soort zakjes ideaal ♥ Ook voor 1-persoons huishoudens een heel fijn product!

Maar welke vond ik nu het lekkerst? De andere 3 zijn heerlijk maar ik ga toch voor de Lime & Coriander, op het moment van opwarmen komt de heerlijke geur van deze voorgestoomde rijst al mijn neus binnen en worden al mijn smaakpapillen getriggerd…. kortom het water loopt mij in de mond! Je vindt deze rijst bij de Albert Heijn vanaf € 1,79.

Voor meerdere recepten met deze overheerlijke rijst, zoals een risotto van zoete aardappel en kokos, Oosterse eendenborst, komkommercarpaccio, malse kip met groenten, tofu met groenten en kip biryani klik hier!

Wist je dat: Tilda was de eerste die meer dan 40 jaar geleden Basmati rijst naar het Westen bracht. Inmiddels is Tilda rijst in meer dan 50 landen verkrijgbaar. De rijst wordt zorgvuldig geselecteerd aan de voet van de Himalaya, de enige plek op aarde waar Basmati rijst kan worden geteeld. Het uitzonderlijke karakter ligt in het unieke aroma. Basmati rijst heeft een lage glycemische index (GI). Dat betekent dat energie traag en in een gestaag tempo wordt vrijgegeven, met een evenwichtig energieniveau tot gevolg.

De week hiervoor hebben wij de Tilda Brown Wholegrain Basmati Rice gegeten met ons welbekende familierecept “Pittige Kip” gegeten. Deze rijst is beter bekend onder naam bruine Basmatirijst. Ook deze rijst is de ballotagecommissie van pubers doorgekomen, best wel een belangrijke commissie 😉  De rijst heeft veel meer smaak dan onze “heus, teun- en keuken-snelkookrijst” en wij hebben er lekker van gesmuld. Deze rijst is verkrijgbaar bij Albert Heijn in een verpakking van 500 gram voor € 2,39.

Welke smaak lijkt jou het lekkerst?

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: