Sarah Jio – De Geheimzinnige Tuin

Op 25 maart jl. ben ik samen met nog 79 dames (nee, ik heb ze niet geteld…) naar het Best of Romance Event van Meulenhoff Boekerij geweest. Het 1e gedeelte van het event zaten wij boven het naastliggende café. Deze zaterdag was prachtig zonnig weer en daardoor was op deze locatie warm, sterker nog…. het was erg warm… “Niet bewegen”, was het advies directeur Maaike le Noble en dat hebben we niet gedaan 😉 Wij hebben vooral geluisterd naar haar verhaal over de bekendste schrijvers van Best of Romance en op welke manier schrijfsters Petra Vollinga, Michelle Visser, Charlotte de Monchy en Marieke Woudstra bij de uitgeverij terecht kwamen (ik noem een studievriend, literair gezelschap en een hilarische brief!)

Hierna ging onze groep naar het pand van de uitgeverij waar het aanzienlijk koeler was. Na een frisse versnapering zat schrijfster Carla de Jong (2 vliegen in 1 klap, 2 geweldige schrijvers ♥) al op ons te wachten. Zij had een interview met de meer dan charmante Amerikaanse schrijfster Sarah Jio. Wat een enig mens, heel open over haar manier van schrijven, over haar scheiding, natuurlijk over Seattle en haar moeder en kinderen. Na het interview heeft zij nog mijn boek gesigneerd en was zij in de tuin gewoon “in het wild” aan te spreken.

Sarah Jio is momenteel bezig met haar 10e boek. Haar boeken zijn vertaal in 27 landen en ontzettend populair in landen zoals Rusland, China, Noorwegen en Turkije! “De geheimzinnige tuin” is het 4e boek wat zij heeft geschreven en wat nu in Nederland is uitgegeven. Waar gaat “De geheimzinnige tuin” over?

Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog ligt in het geheim het laatste exemplaar van een bijzondere bloem verborgen op een Engels landgoed. De bloem, een camelia met de naam Middlebury Pink, is veel geld waard. De Amerikaanse amateurbiologe Flora wordt door een internationale bende ingehuurd om in het landgoed te infiltreren en de bloem te stelen. Haar zoektocht brengt haar totaal onverwacht een nieuwe liefde, maar haar prille geluk wordt overschaduwd door de ontdekking van een aantal gruwelijke misdaden.

Meer dan een halve eeuw later neemt tuinarchitect Addison haar intrek in het landhuis, dat nu eigendom is van de familie van haar echtgenoot Rex. De gedeelde liefde voor mysteries wordt aangewakkerd door de vondst van een oud notitieboekje van de tuinman, en een geheimzinnige tuin. Maar de pagina’s van het notitieboekje wijzen op duistere zaken, die ooit op ingenieuze wijze verhuld werden. Het gevaar waar Flora destijds tegenover stond blijkt nog zeer sterk aanwezig – zal Addison haar lot delen?

Recensie:
Een boek vol met donkere geheimen….. niet alleen bij Flora die net voor de 2e wereldoorlog als dekmantel als nanny in Engeland gaat werken maar ook bij tuinarchitect Addison die een halve eeuw later in het zelfde landhuis Livingston Manor logeert. Deze roman met een flinke dosis spanning of moet ik zeggen dit spannende boek met een flinke dosis romantiek switcht per hoofdstuk tussen de hoofdpersonages Flora en Addison. Bijzonder is de prominente rol van de camelia’s in dit boek. Jio heeft het vermogen om spannende verhaallijnen op te bouwen, je daarna weer in slaap te sussen en aan het einde grootst uit te pakken. Deze roman met zijn vele mysteries heeft mij tot het einde weten te boeien!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Sarah Jio – Uitgeverij: Boekerij – 320 pagina’s – Verschenen: maart 2017 – ISBN: 9789022579725

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: