Zondagochtend breekt aan – Nicci French

Het boekenbloggerswereldje is niet zo groot, bij events kom je elkaar regelmatig tegen en zo leren wij, de bloggers, elkaar een beetje kennen. Zo kan het zomaar gebeuren dat de ene boekenblogger gezellig de andere boekenblogger meeneemt, toch Julia? Heppiedepeppie was ik toen ik mee mocht met Julia naar Ambo|Anthos om haar gewonnen prijs van ECI, een meet & greet met het schrijversechtpaar Nicci French, te verzilveren. Op een mooi zondagochtend op 2 april werden wij verwacht op de nieuwe locatie van Ambo|Anthos. Wij waren niet de enigen, er waren nog meer geluksvogels die van heinde en verre waren toegestroomd om Nicci French in levende lijve te aanschouwen! Allerhartelijkst werden wij bij Ambo|Anthos ontvangen, koffie en sap met heerlijke koffie- en chocoladebroodjes stonden voor ons klaar en Julia en ik (en de gezellig aangesloten Anita) zaten pontificaal op rij 1 (yes!).

Vanaf boek 1 zijn Marco en ik al groot fan van Nicci French. Wij hebben de hele serie met de standbeelden in onze boekenkast staan en zij waren voor mij de 1e kennismaking met het thrillergenre zoals dat momenteel bestaat. Naar mijn idee had je toen Leni Saris en de “echte” actie/mannenboeken en meer was er niet. Nicci French heeft mij laten zien dat daar nog een hele mooie en vooral spannende wereld tussenin zit. Wij werden welkom geheten door de Tanja Hendriks, de “boss” van deze mooie uitgeverij, kregen een mooie verhandeling over de Dwarsligger (Nederlandse uitvinding!) en toen kwamen Nicci Gerrard en Sean French ten tonele. Net overgevlogen uit Engeland, hoe leuk is dat! Zij werden aan de tand gevoeld door de meer dan sympathieke Loretta Schrijver. Na al die jaren dat zij in de spotlight staan, kun je zien dat zij nog steeds genieten van de aandacht die zij krijgen voor hun boeken. Waag ik mij eraan om dit uur duurde interview voor jullie samen te vatten…. nee, dat doe ik niet… de antwoorden die Nicci en Sean gaven waren in te mooi Engels dat het een kansloze missie is om dit om te zetten in het Nederlands. Gelukkig is er een filmpje van gemaakt op de ECI-facebookpagina, klik hier en dan kun je heerlijk genieten van Nicci, Sean en natuurlijk Loretta!

Na dit interview kregen wij nog de kans om Nicci & Sean te laten signeren. Ik heb het nieuwe boek “Zondagochtend breekt aan” gekocht en ik had nog een “oudje” uit 1998 “Het veilige huis” mee om te laten signeren. Na deze signeersessie, mijn selfie met Loretta (wat een heerlijk mens is dit toch) gingen wij weer huiswaarts. Moe maar zeer zeer voldaan, bedankt Julia dat ik jou mocht vergezellen naar dit geweldig leuke event!  Waar gaat dit het laatste boek van Nicci French over?

Zondagochtend breekt aan is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French. Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis - een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft - iets wat Frieda al jarenlang beweert - en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden... Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

Recensie:
Dit is het 7e deel van de Frieda Klein-serie, maar ook zeer goed als stand-alone te lezen. Deze grote fan heeft haar thrillervleugels uitgeslagen en is nu ook druk om andere schrijvers te lezen zodat deze laatste serie van Nicci French aan mijn aandacht is ontsnapt. Dat is jammer, want vanaf de 1e bladzijde had dit schrijversechtpaar mijn volle attentie, zij slurpten mij het verhaal binnen en met een paar pennestreken of in dit geval toetsaanslagen ben ik bekend met de hoofdpersonage Frieda Klein en de mensen om haar heen. De verwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en psychologisch wordt de spanning naar het einde toe goed opgebouwd. Nicci French heeft al deze jaren niet ingeboet aan kwaliteit en dat is knap, zeer knap zelfs. Ik kijk uit naar het afsluitende deel en ik moet misschien toch ook maar eens op zoek naar deel 1 t/m 6 😉

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Nicci French – Uitgeverij: Ambo|Anthos – 372 pagina’s – Verschijnt: arpil 2017 – ISBN: 9789026338199

2 Comments on Zondagochtend breekt aan – Nicci French

  1. Wauw, hoe leuk is dat om hen te ontmoeten als je zo’n fan bent, top !!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: