Bioderma Photoderm LEB SPF30 zonnebrand

De zon en ik zijn geen dikke vrienden, nooit geweest ook trouwens… Boven de 25 graden gaat deze dame out en ook mijn huid begint te schakeren van wit naar donkerrood, echt bruin ben ik nooit geweest in mijn herinnering 😉

Zonneallergie, ik kan er verhalen over vertellen… Marco ook trouwens, die heeft alle apotheken van de Griekse eilanden gezien de afgelopen jaren. Al smeer ik mij van top tot teen in en zit ik in een bloesje, nog krijg ik overal bubbeltjes en vlekjes en steekt mijn huid daarna alsof er spelden in worden gestoken en jeukkkk… als ik er aan denk dan begint het gelijk weer te kriebelen!

Het was voor mij dan ook echt een uitdaging om de zonnebrand van Bioderma Photoderm LEB SPF30 voor Viata – een online apotheek te testen. Een hele mond vol voor een product wat mij moet beschermen tegen de zon en zonneallergie.

Wat beloofd het:

Zonnebescherming zonder parabenen, niet comedogeen, fotostabiel, waterresistent, zeer lichte textuur zonder parfum. Laat geen witte schijn achter.

Dat klinkt toch goed? Eerst maar eens wat woorden opzoeken. Parabenen zijn de meest gebruikte synthetische conserveermiddelen, die zitter er dus niet in. Niet comedogeen betekent dat het product de poriën niet verstopt, altijd goed om te weten, toch? Fotostabiel betekent dat de werking van de crème onder invloed van zonlicht toch stabiel blijft. Waterresistent lijkt mij duidelijk en de rest van de omschrijving ook.

Test:

Afgelopen weekend en gisteren (wat was het gelijk weer broeierig heet in Nederland, maar dat even terzijde…) heb ik de crème getest. De zonnebrand zit in een plastic spuitflacon met daarop een geel dopje. Na het afhalen van het dopje kun je door middel van drukken de crème uit de flacon laten komen. De crème is gelijkmatig uit de flacon te verkrijgen en zit er wit uit. De textuur is niet heel licht maar meer medium. Het product is inderdaad geurloos. De zonnebrand is prima uit te smeren en trekt vlot in de huid. Na het insmeren kleeft de huid niet maar je voelt wel dat er iets opgesmeerd is.

De huid die boven mijn shirt uitkwam, ja zo ongeveer tussen de borsten en mijn nek, was al aardig verkleurd en werd al wat bobbelig. Na het insmeren leek mijn huid rustiger te worden. Ik heb na gebruik de hele middag in de tuin gezeten en mijn huid heeft zich voorbeeldig gedragen, zal ik dan toch mijn ideale zonnebrand voor zonneallergie hebben gevonden?

Liefs Sandra

2 Comments on Bioderma Photoderm LEB SPF30 zonnebrand

  1. Hi Sandra,

    Héél herkenbaar! Ik heb zelf ook enorm last van zonneallergie en zit de hele zomer veilig wit te wezen onder mijn parasol……
    Wie weet is dit voor mij ook DÉ oplossing… ik ga het in ieder geval proberen! Bedankt voor de tip!

    Groetjes,
    Maroesja

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: