Ik ben een babyboomer… nou en?

Blog van Jetske: Raar woord eigenlijk, babyboomer, ik heb het eerst maar even gegoogled. Wat denk je? Het is een demografische term zegt Wikipedia, daar kan ik wat mee 😉 Ooooh ja we hadden op een gegeven moment ook een “jeugdbult”, nooit van gehoord, wel een jeukbult maar dat is iets anders…

In de beginjaren van 2000 heb ik enkele keren de ambassadeur van Georgië gesproken en die vergeleek Nederland altijd met een bonbondoosje, alles keurig in vakjes, tsja en nu zijn wij babyboomers ineens uit ons vakje gegroeid. Zelfs het middelste grote vakje van dat doosje zijn we niet meer in te prakken met z’n allen, wij zijn met teveel. Als je de pers mag geloven zijn wij ook nog uitvreters………jaaaa dat stond er echt. Wij gaan teveel op vakantie, fietsen teveel elektrisch en te snel, en oh ja de files komen ook door ons… wij passen te veel op…

Nu zal het allemaal wel wat genuanceerder liggen maar ik word ook wel eens een beetje iebelig van die berichtgeving. Ik vind het ook wel een beetje respectloos af en toe. Maar gelukkig is dit “soort” ook lekker flexibel en jong van geest dat scheelt een hoop. Wij babyboomers hebben in principe alles langs zien komen, van klinkklare armoede net na de oorlog tot alle dingen die zich daarna in een sneltreinvaart ontwikkelden, vandaar die jonge geest vermoed ik……… Nog een paar kreten die ik tegen kwam, protestgeneratie en de vrije-seks-generatie, nou daar is niks mis mee toch? Nu zal dat laatste wel meevallen, mijn moeder had me behoorlijk bang gemaakt en toch ging het nog mis…maar dat even terzijde. En dat protesteren? Ja, je stond ergens voor en dat maakte je kenbaar, is nu niet heel anders hoor als je reacties op Facebook, Twitter of Instagram leest.

Het gevolg van de babyboom is nu de vergrijzing, ja daar hoef je niet voor doorgeleerd te hebben dat snapt een kind, zelfs de huidige “patatgeneratie”. Als we eens zouden stoppen met elkaar in vakjes te stoppen en elkaar zouden helpen om alles zo goed en eerlijk mogelijk te regelen zodat de volgende generaties ook een fijn leven kunnen leiden, met seks, protest en wie weet wat voor elektrische vervoersmiddelen, dan redden wij het wel…met zijn allen!

Liefs Jetske

2 Comments on Ik ben een babyboomer… nou en?

  1. Ik had het niet betr kunnen verwoorden Jetske. Persoonlijk vind ik het nog een beetje te netjes wanneer ik die opmerkingen hoor over onze pensioenen waar we decennia voor betaald hebben van de gasten die zelf nog niets in de pot gestopt hebben .

  2. Heb zelf geen pensioen dus dat leeft dan minder, en ook geen huis om op te eten

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: