Kind in hete auto!

Verbijsterd ben ik door een bericht in de krant: de politie heeft een 3-jarige meisje uit een afgesloten auto gehaald terwijl de ouders lekker aan het winkelen waren. En dat in deze warmte… het meiske was helemaal overstuur en de temperatuur in de auto was al aardig opgelopen. Bij terugkomst van de ouders leken deze niet erg onder de indruk van het openbreken van de auto door de politie…

Dan vraag ik mij toch af waar die hersencellen van die ouders zijn gebleven en of zij die überhaupt hebben of hebben gehad… wat zullen die mensen gedacht hebben? We gaan eens lekker winkelen, shit ik had nog ergens een kind, weet je wat die laten we lekker achter in de auto, het is gelukkig toch maar 30 graden dan koelt zij in ieder geval niet af… en dan bij terugkomst: sodejuu… heeft die politie nu mijn prachtige bolide opengebroken? Het zal toch niet….? Huh, kind? Oh jaaaaa…

Weet je, ik kan mij er geen voorstelling van maken. Ik ben wat dat betreft zo’n softe moederkloek, tot op het irritante af (vinden mijn kinderen…). Je leest er ook met regelmaat over op internet: moeder/vader gaat naar werk en laten baby per ongeluk achter in Maxi-Cosi in plaats van bij de crèche te brengen. Ik snap dat dus niet… kom op, is je werk gewoon belangrijker dan je kind? Het is niet een halfje brood wat je vergeet op te halen bij de winkel of je pak dat nog in de auto ligt wat naar de stomerij moet. Aan de ene kant zijn veel ouders van nu superhysterisch en overbezorgd en aan de andere kant hebben zij nauwelijks tijd voor hun kroost of kan ik beter zeggen statussymbool…

Tja, voor de meeste mensen is een kind op de wereld schoppen niet zo’n heul erg groot probleem (okay, uitzonderingen daargelaten, I know) maar het dan op verantwoorde wijze groot brengen en wat mooie levenslessen meegeven dat is een heel ander verhaal. En nee, dan heb ik het gerust niet over elke dag linksgedraaide yoghurt en kuddes met groentes en 3x in de week verplicht knutselen met je pul maar gewoon de basisdingen: elke dag normaal eten, knappe schone kleding en een veilige thuishaven… daar floreert elk kind bij… toch?

Wat ik mij nu afvraag… wat gaat er nu met dit meisje gebeuren? Het zal toch niet zo zijn dat zij na een excuus van de ouders weer lekker mee naar huis mag en dat wij haar over een paar jaar in stukken terugvinden op een strand bij Nulde?

Liefs Sandra

p.s. en dan heb ik nog niet eens over honden in auto’s… breek mij de bek niet open…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: