Klankschaal van Freshlymind ♡

Vriendinnen, ik heb ze in alle soorten en maten… mijn lieve vriendin Nita is mijn spirituele vriendin, zij neemt mij soms mee op haar pad en hierdoor kom ik aanraking met heel veel verschillende kanten van spiritualiteit. Juist die diversiteit spreekt mij heel erg aan! Zo lag ik jaren terug ergens in een zaaltje op een matje met een slaapzak met een groep andere mensen tijdens een klankhealingconcert / Dreamtimeconcert. Tijdens zo’n concert wordt er gebruikt gemaakt o.a. didgeridoo’s uit Australië, sjamanentrommels, klankschalen uit Tibet, Chinese gong, Halo, water-phone uit Hawaï, rainsticks, ratels en diverse andere instrumenten. De klanken en trillingen brengen ontspanning en verzachting voor lichaam, geest en ziel. Tijdens het neertypen kan ik zo de herinnering aan deze prachtige intense avond bovenhalen…(binnen no time lag de halve groep te snurken, werkt echt!)

Zeer blij verrast was ik toen ik benaderd werd door webshop Freshlymind met Meditatie-, Yoga- en Gezondheidsproducten voor een samenwerking. Deze kleine maar zeer fijne webshop biedt prachtige kussens, bankjes en doeken aan voor meditatie. Daarnaast zijn er leuke yogamatten en –tassen en prachtige tarot- en sieradendoosjes te verkrijgen. Maar ik ben gevallen voor de klankschalen!

Lucky me: ik kreeg een klankschaal Chö-pa toegestuurd. Deze klankschaal heeft een geheel eigen geluid en is ongeveer 12 cm groot. De klankschaal weegt ongeveer 375 tot 425 gram en is zorgvuldig met de hand gemaakt zodat de klank puur en zuiver is. Hoe maken ze zo’n klankschaal eigenlijk? Eerst worden de verschillende metalen zoals koper, tin, ijzer, lood, goud en zilver in een oven gesmolten. Het gesmolten metaal wordt vervolgens in een mal gegoten waarna het metaal in schijven worden gesneden. Vervolgens worden de schijven in de juist vorm gehamerd, geschuurd en gepolijst en eventueel met beitels bewerkt. Dit alles maakt elke klankschaal uniek. En is tie niet mooi? ♥

Bij deze klankschaal kreeg ik ook een aanstrijkhout met rood suède en een klankschaalkussen in de kleur oranje van de 2e chakra. De klankschaalkussentjes die Feshlymind verkoopt hebben de kleuren van de zeven chakra’s. “Mijn” kussentje heeft als afbeelding een lotusbloem met 6 blaadje welke “hoort” bij de 2e chakra. Waar staat de 2e chakra eigenlijk voor? Het Heiligbeenchakra/ Svadhisthana chakra is de 2e chakra en zit bij het schaambeen, net onder de navel, wordt ook wel het seksuele chakra genoemd. Staat voor emoties, gevoeligheid, zelfvertrouwen intimiteit en seksualiteit. Tevens contact met anderen op gevoelsniveau speelt zich hier af.

Mijn klankschaal met aanstrijkhout en mooie oranje klankschaalkussen heeft een prominent plekje gekregen op mijn kastje in de kamer, regelmatig laat ik zijn mooie klank resoneren door de ruimte ♥

Namasté!

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: