Heit

Heit,

Je bent al jaren niet meer bij ons, om precies te zijn al 23 jaar niet meer, maar hoe vaak hebben we het nog over je… wat ik het meest jammer vind, is dat je in tegenstelling tot Mem, nooit mijn kleinkinderen heb gekend. Wat zou je daar ook trots op geweest zijn!

Mijn eerste kleindochter Amber die nu voor verpleegkundige leert, heel stoer in een autootje rondrijdt en altijd bezig is. Als klein meisje heerlijk eigenwijs, als we wandelden en ze had geen zin meer ging ze terug dan kon je op je kop gaan staan… ze ging 🙂

Leon de oudste kleinzoon, een stoere bakker die zich rustig in de prijzen bakt, lekker sportief is en ook van reizen houdt. Nu erg verdrietig is, want hij is zijn meisje kwijt… ik hoor je zeggen: “Oooohhh daar zijn er genoeg van”, maar dat wil hij natuurlijk nog even niet horen.

Dan krijgen we onze Koen een rustige introverte mooie jongen, die tussen alle klippen door zo rustig zijn eigen weg zoekt, een heerlijk joch. Dit zijn jouw grote boef Robert zijn kinderen.

En jouw lyts wyfke heeft er ook drie gekregen Heit, met wat meer moeite via de reageerbuis maar oh wat waren wij en zijn wij blij met ze!

Chiara een mooie gevoelige jongedame. Als klein meisje “zag” ze je vaak en moest dan vreselijk lachen, nou dat kan er maar een geweest zijn………..toch? Zij zit in de derde van het Gymnasium, ik hoor het je zeggen: “Goed blijven leren lieverd, dan kan je goed verdienen”.

Hierna kwam er ook een tweeling Heit, hoe vaak komt dit voor in jouw familie. Nina is een prachtige jongedame die van alles tegelijk wil worden van schoonheidsspecialiste visagiste tot politie en kinderjuf, dat wordt nog even denken.

Onze Antonio, ons speciaaltje, die in Haarlem naar school moet na de vakantie. Hij heeft ADHD en Asperger, maar ik hoor je zeggen: “Die vindt zijn weg wel” en dat denken wij ook. Maar het geeft wel zorgen zo nu en dan, gelukkig komt hij uit een goed “nest”.

Jouw grote vriend Steef heeft ook nog twee mannetjes, Roemer van acht en Joris van vier. De eerste is een lief gevoelig manneke en de tweede is een kloon van Steef van uiterlijk maar de boevenstreken van Robert, maak je borst maar nat… wat zou je om hem gelachen hebben, je vond alles mooi wat je kleinkinderen deden dus dit spul had je ook schitterend gevonden.

Wij hebben het nog vaak over je, ze noemen je “kleine opa” en je foto staat zelfs bij Nina op haar kamertje ondanks dat ze je nooit heeft ontmoet…

Ik vind het wel eens een enge tijd en maak me ook wel eens zorgen over hoe het met ze komt, maar ik hoorde Mem en jou ook altijd zeggen: “Waar moet dat heen met deze wereld”, ik denk dat dit van alle generaties is. Dan hou ik jouw wijze woorden maar in mijn achterhoofd: “It komt wol goed famke”…

Liefs Jetske

1 Comment on Heit

  1. heel mooi..

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: