Ibu Sari en de Blanda – Chris van Hassel

Na het lezen en recenseren van het eerste boek “Het is goed geweest” van Chris van Hassel kreeg ik het verzoek om zijn nieuwe boek te recenseren. Bijzonder in mijn nopjes was ik toen ik de achterflap van Ibu Sari en de Blanda las en een quote uit mijn vorige recensie stond vermeld, een kleine beetje ego is zelfs mij niet vreemd 😉 Waar gaat dit boek over?

Stef verruilt jachtig Nederland voor het doezelige Indonesische eiland Lombok. Al snel ervaart hij dat hij in een ander land lijkt te wonen als waar hij veel vakanties heeft doorgebracht. Meer dan eens bijt de realiteit hem in z'n ziel. Hij raakt er bevriend met Ibu Sari en Pak Wayan. Een bejaard echtpaar, underdogs in een onverschillige samenleving, niettemin senang en als jonge klappermelk zo puur. Nadat Pak Wayan plotseling is overleden deelt Ibu Sari haar grote, kwellende geheim met Stef en weet hem over te halen haar te vergezellen op de reis die de reis van haar leven moet worden.

Recensie:
Pak Chris van Hassel heeft mij in de lurven gegrepen met dit prachtige boek… ik las niet over Indonesië… ik was in Indonesië… ik leefde zij aan zij met Stef en heb genoten van de geweldige conversaties tussen hem en zijn meer dan pittige buurvrouw Ibu Sari. Doordrenkt met Indonesische woorden en uitdrukkingen werd bladzijde voor bladzijde de ziel van dit prachtige land bloot gelegd en net als in zijn vorige boek werden pittige uitspraken en meningen niet geschuwd. Maar stoorde mij dit? Nee, want ik begreep de zoektocht naar puurheid van Stef en zijn teleurstelling als hij voor de zoveelste keer werd gebruikt als rijke bule uit Belanda. De geheimen van Ibu Sari worden stukje bij beetje onthuld en zijn heftig…hoeveel persoonlijk drama kan een vrouw verdragen? De afloop van dit bijzonder boek is intens en ik nam met pijn in mijn hart afscheid van Ibu Sari en Stef.

Terima kasih banyak ♥ Chris van Hassel voor dit mooie verhaal!

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Chris van Hassel – Uitgeverij: Gopher B.V. – 360 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – ISBN: 9789051799576

Hou MeerdanSandra in de gaten want er komt binnenkort een actie m.b.t. dit prachtige boek online!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: