Meer over… Backpacken in Australie.nl

Uiteraard is MeerdanSandra niet alleen op het world wide web maar herbergt dit web heel veel leuke, gezellige, interessante, informatieve en zelfs serieuze websites… Tijd om jullie eens kennis te laten maken met wat “collega”-websites!

Diploma in de pocket en even klaar met leren? Een heleboel jongeren pakken hun rugzak in en gaan backpacken in Australië. Guess what, Jeroen heeft hier een leuke en vooral informatieve site voor gemaakt!

Wie ben jij?

Mijn naam is Jeroen, bouwjaar 1979. Officieel volwassen en verantwoordelijk enzo. Ik sta ook voor de klas. Maar mentaal ben ik nog steeds 27.

Hoe heet je website/blog en kun je omschrijven waar je site over gaat?

www.backpackeninaustralie.nl heb ik in 2003 opgericht. Ik was net terug uit Australië en wilde een mooie website om mijn verhaal op te zetten. Sindsdien heb ik deze site in beheer. Ik plaats af en toe nieuwtjes, weetjes, tips enzovoort. Daarmee wil ik ook de volgende generatie backpackers helpen bij hun backpackavontuur Down Under. De belangrijkste groep waarvoor ik schrijf zijn de 16-27 jarigen die net klaar zijn met school/studie en NU de kans hebben om een jaar op Working Holiday te gaan.

Waarom heb je voor deze naam gekozen?

Ik vond hem nogal voor de hand liggen, dus ik tikte hem in bij de domeinchecker. Tot mijn stomme verbazing bleek hij nog vrij te zijn.

Artikel waar je heeeeeeeeeel erg trots op bent en waarom?

http://www.backpackeninaustralie.nl/australie-nieuws/soa-leidt-tot-massale-sterfte-koalas/

Misschien een raar artikel, ik geef het toe. Maar het maakte toendertijd wat commotie los.  Het grappige is dat ik een keer aan een groep 2e-jaars HBO-ers het vak “Word” moest geven. Daarbij moesten ze een plaatje in een tekst invoegen. Omdat ik vermoedde dat de inhoud van die les voor de studenten veel te makkelijk was, liet ik steeds een student naar voren komen om het voor te doen. Om de een of andere reden bleken ze allemaal (in 5 klassen) te kiezen voor hetzelfde default plaatje: de koala. Dus toen kon ik een leuke anekdote vertellen, namelijk… inderdaad.

Studenten spreken me nog steeds weleens aan en vertellen dat ze van de Word lessen amper iets onthouden hebben. Behalve dan dat koala’s dreigen uit te sterven aan chlamydia…

Wat is het leukste aan bloggen?

Het mooiste is wanneer je reacties op je content krijgt, of vragen. Dat je kunt zien dat je daadwerkelijk iemand helpt.

En dan natuurlijke de logische vervolgvraag, wat is het stomst aan bloggen?

Soms lijkt er gewoon een tijd niets te gebeuren en wil de inspiratie niet stromen. Dan zit ik daar naar een witte pagina te kijken… en gebeurt er niets.

Als je niet blogt dan?

Sta ik voor de klas, of ik lees een boek.

Waar zie je naar uit dit jaar?

Ik wil kijken of ik met mijn blog ook af en toe wat geld kan verdienen. Meer banners verkopen en ook wat meer doen met affiliates. Maar nooit ten koste van de inhoud!

Tot slot nog wijze woorden/mooie quote?

“Home is where my backpack is!”

Je kunt Backpacken in Australië ook volgen via Facebook!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: