Opstaan – Jackie van Laren

Ja hoor, eindelijk! “Opstaan”, het langverwachte vervolg van “Vallen” van Jackie van Laren, werd gebracht door mijn pakjesman. Stiekem had ik er al een tijd naar uitgekeken omdat ik nogal omver geblazen was door het 1e deel. Dit 1e deel is nu trouwens voor het luttele bedrag van 5 euro te koop en dat allemaal incl. de geweldige quote van MeerdanSandra op de achterflap (ben maar heeeeeel klein beetje trots hihi). Maar het gaat nu om “Opstaan”, welk deel ook heel goed als stand-alone te lezen is (goed om te weten nietwaar?), waar gaat het boek over?

Anne Millers hart is gebroken. Na een stormachtig jaar met haar grote liefde, de wereldberoemde rockster Rory Maquary, is hun relatie gestrand. Nadat ze uitgehuild was, heeft ze zich herpakt en nu leidt ze een rustig, teruggetrokken leven op St. Mary’s, het hoofdeiland van de Britse Scilly-eilanden, waar ze samen met een vriendin een restaurantje runt en Rory probeert te vergeten.

Rory wil Anne helemaal niet vergeten. Hij snapt nog altijd niet waarom het misging, en wil niets liever dan haar vinden en het goedmaken. Maar Anne heeft alle contact met hem voorgoed verbroken en wil niet gevonden worden. Met de moed der wanhoop probeert Rory er dan maar samen met zijn zoontje het beste van te maken.

Tot Rory de flamboyante tv-kok Woz leert kennen, met wie hij dikke maatjes wordt. Woz nodigt hem uit om een keer langs te komen op zijn nieuwste kooklocatie, een restaurantje van twee vrouwen op St. Mary’s. Een klein reisje met onverwacht grote gevolgen…

Recensie:
Schrijfster Jackie van Laren weet wederom het genre feelgood in optima forma te brengen. Alsof Roar en Anne niet uit mijn leven zijn verdwenen, ik zit gelijk weer in het het verhaal en zwijmel, huil, denk en wanhoop mee met de hoofdrolspelers. Dit keer is het boek niet alleen vanuit het perspectief van Anne beschreven maar laat Roar ook zijn gevoelens los op het papier. Hieruit blijkt dat deze ongenuanceerde rocker een heel klein hartje heeft en regelmatig met zijn gevoelens in de knoop zit. De urgentie, het bloemrijke taalgebruik en de heerlijke karakters laten mij dit boek in één ruk uitlezen en met een meer dan tevreden zucht wegleggen…

5***** door recensent Sandra Raino

Auteur: Jackie van Laren – Uitgeverij: Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – ISBN: 9789022581131

Ook fan van Vallen en Opstaan van Jackie van Laren? Zij publiceert nu elke dag op haar Facebookpagina een deel van een verhaal dat heet Duingras en Sluierwolken, ik smul er weer van ennuh… hou MeerdanSandra in de gaten, ik voel een actie aankomen 😉

2 Comments on Opstaan – Jackie van Laren

  1. Hoi San, ik houd me aanbevolen als je hem uit hebt. Ik heb als ouwe muts ook erg genoten van Vallen!!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: