Pastasalade met aubergine en sucuk

Sucuk (spreek uit als soe-djoek) is een droge en gekruide worst, bekend uit de Turkse keuken, die genuttigd wordt in de Balkan, het Midden-Oosten en Centraal-Azië. De worst bestaat uit enkel rundvlees heeft verder onder andere komijn, sumak, knoflook, zout en rode peper als ingrediënten. Hanneke heeft de Italiaanse keuken met die van het Midden-Oosten gecombineerd in deze pastasalade met aubergine en sucuk!

Ingrediënten:

  • 250 gram pasta
  • 1 grote aubergine, in dunne repen gesneden
  • 1 theel ras-el-hanout kruiden
  • 1 rode paprika, in dunne repen gesneden
  • 1/2 theel (gerookte) paprikapoeder
  • 1/2 ingelegde citroen, schil in kleine stukjes gesneden
  • 125 gram fetakaas, in blokjes gesneden
  • 150 gram sucuk, in blokjes gesneden
  • 1 bosje verse koriander
  • Olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Bak de aubergine met de ras-el-hanout kruiden in olijfolie tot deze goudbruin en zacht is en laten afkoelen. Bak de paprika met paprikapoeder ongeveer 5 minuten in olijfolie en laat afkoelen.

Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water gaar. Afgieten en afspoelen met koud water.

Doe de pasta in een grote schaal en roer er een flinke scheut goede olijfolie door heen.

Meng alle overige ingrediënten door de pasta. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.

Serveer de salade niet te koud!

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*