Spaanse salade met aardappel en boontjes

Hanneke heeft deze Spaanse salade met aardappel en boontjes eens in Spanje gegeten en zij vond hem zo lekker dat zij hem gelijk thuis weer gemaakt heeft ♥ lekker met stokbrood of bij de barbecue!

Ingrediënten:

  • 500 gr krieltjes
  • 200 gr haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
  • 100 gr doperwtjes (vers of diepvries)
  • 1 el mayonaise
  • 2 el Griekse yoghurt (of magere yoghurt)
  • 1 teen knoflook, geraspt
  • 1 rode ui, in hele dunne repen gesneden
  • 2 ansjovisfilets, heel fijngesneden
  • 1 el kappertjes
  • 1 groene peper, fijngesneden
  • 1 klein bosje peterselie, blad fijngesneden
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2 tl gerookte paprikapoeder

Bereiding:

Krieltjes onder de kraan schoonmaken en halveren. Kook deze gaar in ruim gezouten water.

Kook de haricots verts in ongeveer 5 minuten gaar en ruim kokend water en doe de laatste minuut de doperwtjes erbij een kook deze mee. Boontjes/doperwtjes afgieten en afspoelen met koud water en goed laten uitlekken

Maak de saus van de mayonaise, yoghurt, knoflook, rode ui, ansjovisfilets, kappertjes, groene peper en peterselie. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de aardappelen af en meng deze warm door de saus. Voeg dan de haricots verts en doperwten toe. Dan de rest van de ingrediënten erbij en breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveer de salade in een mooie grote schaal lauwwarm of op kamertemperatuur en strooi er een beetje paprikapoeder over.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*