Spinaziesalade

Een paar weken terug was ik naar mijn gewonnen Oplaadweekend en toen heb ik alleen maar vegetarisch gegeten. En weet je wat, ik vond het ergggggg lekker ♥ gelukkig heb ik een heel pakketje recepten meegekregen van Hanneke Peeters (het zit ‘m in de naam Hanneke hoor, al dat lekkere gekook!) en vanavond heb ik mijn gezin verblijd met deze overheerlijke spinaziesalade. Moest wel even wat hulp inroepen bij onze lokale appie om alle ingrediënten te zoeken, maarrrrrrrr gelukt! De salade ziet er misschien wat saai uit maar de dressing met tahin maakt het geheel heel smakelijk!

Ingrediënten per persoon:

Ik heb voor 5 personen alles x5 gedaan!

 • hand verse spinaziebladeren
 • 5 amandelen
 • 1/4 kleine rode ui
 • 2 tl tahin
 • 3 tl olijfolie
 • balsamico-azijn
 • 2 tl citroensap
 • versgemalen zwarte peper
 • snufje zout
 • één of twee dadels in kleine stukjes gesneden
 • 1/2 tl zwart sesamzaad
 • paar blaadjes verse basilicum

Bereiding:

Was de spinazie en dep voorzichtig droog.

Rooster de amandelen licht in de koekenpan en hak grof.

Pel en snipper het uitje.

Mix de tahin goed met olijfolie, een paar druppeltjes balsamico-azijn, citroensap, zout en peper.

Meng de spinazie met de dadels, amandelen, basilicum en ui.

Maak de salade af met de dressing en garneer met sesamzaad.

Eet smakelijk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: