Tex Mex Soep

Mexicaans eten, wij zijn er hier thuis gek op! Hanneke heeft eens een keer iets anders dan de geijkte wraps bedacht: een lekkere pittige Tex Mex soep! Afgelopen zondag geprobeerd en we aten onze vingers er werkelijk bij op ♥

Ingrediënten:

 • olijfolie
 • 1 grote ui
 • 1 groene paprika
 • 3 selderijstengels
 • 1 courgette
 • 1 wortel
 • 1 zakje seasoning mix Fajita
 • 800 ml kippen- of groentebouillon
 • 300 gr zalmfilet
 • 200 gr grote rauwe garnalen
 • 30 gr verse koriander
 • 100 ml zure room
 • 1 zak nacho chips
 • 1 potje salsasaus
 • 1 limoen

Bereiding:

Schil de ui en snijd deze fijn. Spoel de paprika, selderijstengels en courgette schoon. Verwijder de zaadlijsten van de paprika, snijd deze en de selderijstengels en courgette in kleine blokjes. Schil de wortel en rasp deze.

Fruit in een grote soeppan de ui met de paprika in een scheut olijfolie, voeg hierbij 2 eetlepels Fajita seasoning mix en bak dit even mee. Voeg dan de selderij, courgette en wortel toe en bak dit 1 minuutje op middelhoog vuur.

Schenk dan de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat ongeveer 12-15 minuten koken op middelhoog vuur

Kruid de zalm en garnalen met elk 1 eetlepel fajita seasoning mix. Bak de zalm in een scheutje olijfolie op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is (hij moet mooi roze zijn van binnen)

Bak in een andere pan op hoog vuur in een scheutje olie de garnalen 1-2 minuutjes tot ze net gaar zijn. Snijd de zalm in plakken en leg deze met de garnalen even apart op een bord met aluminiumfolie erover

Pureer de soep samen met de in stukken gesneden koriander met een staafmixer of in een blender.

Serveer de soep in warme borden. Verdeel de zalm en garnalen erop. Schenk er een beetje zure room over en verkruimel wat nacho chips erop. Serveer met de rest van de nacho chips, schijfjes limoen en een schaaltje salsasaus.

Als je niet van koriander houdt, gebruik dan 15 gram peterselie. Maar koriander geeft wel dat typisch Mexicaanse smaakje aan de soep!

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: