De Demon van Felswyck – 1e boek Invocatie – Jürgen Snoeren

Fantasylezers… ja, dat zijn van die mensen die enorme dikke boeken verslinden, het liefst gelardeerd met trollen, elven en andersoortig vreemd volk en minimaal met iets van een tovenaar erin 🙂 in deze categorie kun je ons ook indelen. Onze boekenkasten staan vol met dit geweldige genre! Op het verzoek of wij dit boek van deze Nederlandse fantasy-auteur en voormalig redacteur en uitgever wilde lezen, konden wij natuurlijk geen nee zeggen 🙂 Marco heeft zich over dit heerlijke dikke boek ontfermd, maar waar gaat het 1e deel over?

Invocatie is het eerste deel van het fantasy-tweeluik De Demon van Felswyck van auteur Jürgen Snoeren. In de straten van Felswyck is er geen dief zo bedreven als Feri. Maar als ze op een avond met haar metgezellen in een laboratorium inbreekt, laat haar zorgvuldige voorbereiding haar helaas in de steek. De eigenaar van het laboratorium, de waanzinnige Kephris, keert eerder terug dan gepland. Feri weet ternauwernood te ontsnappen aan de man, maar niet voordat ze getuige is van iets vreselijks: Kephris roept een demon op van pure kraft. Een wezen dat nu de levens van iedereen in Felswyck én de Westelijke Territoria bedreigt. Kort daarna wordt Feri opgepakt door de mannen van de stamheer en gedwongen Kephris op te sporen. Hij is de enige die de demon weer ongedaan kan maken. Maar dan breekt een burgeroorlog uit en lijkt alle hoop verloren Kephris ooit te vinden.

Recensie:
Dit debuut van Jürgen Snoeren heeft mij meegevoerd naar het eiland Felswyck waar de hoofdpersoon Feri gedwongen wordt om Kephris op te sporen. Snoeren heeft bij het schrijven van dit boek alles uit de kast gehaald en maakt gebruik van heel veel personages en situaties die ontzettend gedetailleerd worden beschreven. Het verhaal is hierdoor niet altijd even overzichtelijk en duidelijk, ik moest regelmatig terugbladeren of in de namenlijst zoeken. Dat is jammer want het verhaal heeft ontzettend veel te bieden, eigenlijk te veel om in 1 boek te stoppen! Ondanks of misschien moet ik zeggen dankzij deze gedetailleerde omschrijvingen is het boek bijna filmisch en heeft mij compleet in de wereld van Fels gezogen. Het abrupte einde van Invocatie “dwingt” mij om het vervolg op dit boek te lezen, maar dat is absoluut geen straf!

3*** door recensent Marco Raino

Auteur: Jürgen Snoeren – Uitgeverij: Luijtingh Sijthoff Fantasy – 592 pagina’s – Verschenen: augustus 2016 – ISBN: 9789024571734

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: