Een redelijk gelukkig huwelijk – Fien De Meulder

Momenteel zit ik regelmatig in de hoek van de Vlaamse schrijfsters, ik ben gek van de Vlaamse taal dus dat kost mij geen enkele moeite! De cover van “Een redelijke gelukkig huwelijk” doet mij niet gelijk opveren en ik was daarom erg benieuwd naar de inhoud van het boek. Waar gaat het over?

Een jonge moeder heeft het allemaal. Huisje, tuintje, moderne man en kinderen om over te zeuren. Ze schrijft met humor haar frustraties en angsten van zich af. In haar verhalen laat ze pijnlijk eerlijk zien wat we allemaal denken maar niet durven te zeggen. Zelfs in een goed huwelijk hangt je partner je de keel uit en maken je kinderen te veel lawaai. Andere mensen hebben altijd een ordelijker huis en een leukere vakantie. Je vriendinnen zijn dunner en maken meer plezier dan jij. En als je over een vader aan de schoolpoort fantaseert, is het sociaal niet wenselijk om hem dat ook te vertellen.

Recensie:
“Een redelijk gelukkig huwelijk” helpt de roze wolk van elke gehuwde om zeep met een flinke dosis realiteit en vooral goudeerlijke humor! De heerlijke Vlaamse schrijfstijl van Fien de Meulder neemt mij mee in het dagboek van een expatvrouw waarin haar echtgenoot (X) en 2 kinderen (K1 en K2), een poetsfee, een smakelijke schoolpoortpapa (SPP), de vriendschap van Amerikaanse en *zucht* pianoman (PM) een grote rol spelen. Alle struggles, verlangens en niet-verlangens waar getrouwde vrouwen last van hebben/krijgen hebben een heel hoog ooooohhhh jaaaaaaa- gehalte en zijn door De Meulder op onnavolgbare wijze beschreven. Dit boek heeft mij een paar zeer vermakelijke leesuurtjes bezorgd!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Fien de Meulder – Uitgeverij: Polis – 256 pagina’s – Verschenen: mei 2017 – ISBN: 9789463102483

2 Comments on Een redelijk gelukkig huwelijk – Fien De Meulder

  1. Bedankt voor de lieve woorden. Ik heb je post getagd op mijn Facebookpagina. Blij dat je van het boek genoten hebt!
    Groeten.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: