Hou me vast – Lori Nelson Spielman

“Hou me vast” is zo’n boek welke je alleen al om zijn mooie hard kaft met mooie glimmende opdruk vooraan in je boekenkast zou neerzetten. Als echte boekenliefhebber word ik zo blij van dit soort boeken ♥ waar gaat “Hou me vast” over?

Annies wereld stort in als haar zus Kristen omkomt bij een treinongeluk. Eigenlijk zou zij ook in die trein zitten… Annie voelt zich schuldig en zoekt steun bij haar moeder Erika, die op haar beurt in haar werk vlucht. Annie begrijpt niet wat er is gebeurd met haar liefhebbende moeder die altijd op alles raad wist.

Erika weet niet hoe ze met het verlies van Kristen om moet gaan. Ze durft Annie niet te laten zien dat ook zij zo haar zwaktes heeft en besluit alleen haar kracht te tonen. Maar Annie kan dit eenzame verdriet niet aan – en verdwijnt. In haar wanhoop denkt Erika weer terug aan haar eigen moeder, die ooit zei: ‘Je moet wat belangrijk is nooit verwarren met wat écht belangrijk is.’ Erika beseft dat ze alles op alles moet zetten om Annie te vinden – voordat ze ook haar tweede dochter verliest. 

Een roman over de moed vinden om naar je geluk te zoeken – en ervoor te vechten. 
 

Recensie:
Na het grote verlies van Kristen stapelen misverstanden zich op tussen moeder Erika en zus Annie. Door foute aannames, halve waarheden en hun grote verdriet raken zij elkaar helemaal kwijt. Het verhaal moest even op gang komen voordat ik er helemaal inzat maar dat heeft het vervolg van het boek meer dan goed gemaakt. Het indringende en bij tijd en wijle onroerende verhaal werd vanuit wisselend perspectief, zowel moeder en dochter, verteld. Schrijfster Lori Nelson Spielman maakt gebruik van veel spreuken die door het boek heen gebruikt worden, hierdoor wordt het verhaal erg krachtig. De finale plottwist heeft mij uiteindelijk toch verrast en met een fijn gevoel achtergelaten. Lori Neslon Spielman schrijft feelgood van de bovenste plank…

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Lori Nelson Spielman – Uitgeverij: Boekerij – 352 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – ISBN: 9789022580707

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: