Meet & Greet met Esther Verhoef

Lucky me, ik had mij aangemeld bij de ECI voor een meet & greet met Esther Verhoef bij uitgeverij Ambo Anthos voor zondagmiddag 2 juli jl. En yessss, uitgekozen! Mijn medeblogster Julia van Juul’s Boekenwinkeltje ingeseind en wij werden weer allerhartelijkst ontvangen bij de uitgeverij. Onder het genot van een kop koffie en een heerlijke cupcake (chapeau Tamara!) werd Esther Verhoef, één van Nederlands beste en succesvolste schrijfster geïnterviewd door Milou van Rossum. Van Rossum is een modejournalist en werkzaam bij NRC Handelsblad.

De nieuwe roman van Esther Verhoef Nazomer gaat over Vivian, zij heeft zich ontworsteld aan haar volksmilieu om in de modewereld aan het werk te gaan.

De eerste vraag die Milou stelde aan Esther was: “wat heb je aan?” Een mooie binnenkomer omdat het boek over de modewereld gaat. Esther moet daar om lachen en vertelt een sappig verhaal over de periode dat in Frankrijk woonde en zij zich nog helemaal niet bewust was van het feit dat je als bekend schrijfster ook in de spotlight staat. Een glossy magazine, welke een fotoshoot van haar wilde maken, was in shock toen haar kast alleen maar gevuld bleek met legerbroeken, sweat- en Metallica-shirts. In plaats van de geplande 3 pagina’s in de glossy werd het uiteindelijk maar 1 pagina 🙂

Voor “Nazomer” heeft Esther 2 jaar research gedaan, zij heeft zich helemaal ondergedompeld in de wereld van de fashion, na de wapenindustrie de industrie waar het meeste geld ter wereld in omgaat! Zij wilde graag een boek schrijven over een creatief meisje. Een schrijfster zou wel erg dichtbij haar eigen personage komen, dit is de reden dat zij gekozen heeft voor de fashionwereld.

Buiten het researchdeel speelt het leven van een schrijfster zich voornamelijk achter de laptop in de werkkamer af. Om te kunnen schrijven sluit Esther zich helemaal af in haar werkkamer, het moet stil zijn, de deur gaat dicht, geen afspraken, alleen zo kan zij zich helemaal concentreren op het schrijven. Haar zoon heeft haar midden in de nacht eens “verrast” door met een masker op haar werkkamer in te komen. Niet goed voor de zenuwen terwijl je bezig bent met een thriller….

Esther houdt van de afwisseling tussen romans en thrillers, zij liet al een beetje doorschemeren dat haar volgende boek weer een thriller gaat worden.

Na een mooi vragenrondje, heb ik gelijk het boek gekocht en laten signeren door Esther. Hierbij raakten wij aan de praat over de prachtige cover van “Nazomer”, de jurk die de vrouw aan heeft is van een Turkse modeontwerper (naam is mij even ontschoten…). Ik vertelde haar dat ik erg onder de indruk was van “Tegenlicht” en hierbij ook menig traantje heb vergoten. “Nazomer” schijnt minder heftig te zijn maar Esther kan geen garanties geven op een traanloos boek. Leuk om te weten is dat Vera, de hoofdrolspeelster uit “Tegenlicht” een klein rolletje speelt in “Nazomer”!

Wat is het toch geweldig leuk om schrijvers te ontmoeten en om ze te horen vertellen over datgene wat zij het liefst doen: schrijven!

Liefs Sandra

p.s. de recensie volgt natuurlijk zo snel mogelijk, hou MeerdanSandra in de gaten 😉

Deze meet & greet werd georganiseerd door ECI. Inderdaad, was daar vroeger niet bijna elk gezin lid van en moest je niet elk kwartaal verplicht iets kopen? Dat is tegenwoordig niet meer! Je kunt boeken bestellen zoals je dat in elke andere (online) boekwinkel doet. Zodra je 4 of meer boeken binnen 12 maanden koopt, krijg je 20% korting op de vriendencollectie (meer dan 25.000 Nederlandstalige boeken).

2 Comments on Meet & Greet met Esther Verhoef

  1. Leuk en goed verslag Sandra. Geweldig he, auteurs ontmoeten…

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: