Mijn vakantiestress…

Mensen die mij een beetje kennen, weten dat ik eigenlijk niet zo enorme vakantieliefhebber ben. Het is niet dat ik niets van de wereld wil zien maar het kost mij moeite echt…ik ben er zooooooo slecht in…. Ik heb ook heeeeeelemaal geen hekel aan thuis zijn, lekker in mijn eigen tokootje…

Het begint al bij de keuze van de vakantie, waar gaan wij naar toe deze zomer? Afgelopen jaren was het easypeasy, bijna geen geld, geleende auto: goedkoop huisje in Nederland dus. And guess what? Onwijs leuke actieve vakanties beleefd! Wie loopt te zeuren over vakanties in Nederland moet echt een schop op zijn kont krijgen, er is zo veel te beleven in Nederland en als je een beetje creatief bent dan hoeft het echt de hoofdprijs niet te kosten!

Dit jaar was een ander verhaal, de kinderen wilden nu echt naar het buitenland. Helaas voor mijn jongste dochter Nina viel tropisch Zuid-Europa af. Met temperaturen boven de 30 graden gaat 2/3 van onze familie “out”. Vizier dus op het Noorden gericht en de keuze viel op… Denemarken. Ik ben er nog nooit geweest, sterker nog, ik wist zo goed als niets van dit land. Ja, iets met een kleine zeemeermin maar geeeeeen idee in welk deel van Denemarken Kopenhagen zich bevindt (ondertussen wel hoor, wees gerust!).

Op zoek naar een huisje dus… Marco en ik zijn heel erg geen kampeerders, zit niet in ons genetisch materiaal, kunnen wij ook niets aan doen 🙂  Het is ook echt niet aan ons besteed! Waar veel mensen het fijn vinden om in de rij te staan bij de w.c. of tussen andermans haren te douchen en al de gesprekken van hun buurkampeerders letterlijk te verstaan, wentelen wij ons liever in iets meer luxe van een huisje of, als het even kan, een hotelletje. Het is een uitdaging (en dat is nog zwakjes uitgedrukt) om voor 5 personen een huisje te vinden. Voor 4 personen, pas de problem maar ik kan toch moeilijk nummero 5 van de familie 14 dagen op de bank, het washok of het terras placeren? Na 3 avonden zwetend en hyperventilerend achter mijn laptop te hebben gezeten kan ik je met veel trots vertellen: het is gelukt! Sterker nog, ik kwam er dit weekend achter dat dit huisje zelfs een wasmachine heeft, joehoeeeee!

Jaaaaa, dáár wringt de schoen. Want wat neem je mee? Welke kleding? Heb ik genoeg mee? Welk beddengoed? Zitten we dicht bij het water? Zou het huisje niet kut zijn? Zijn er veel prikkerige muggebeestjes? Damned, ik moet nog een formulier aanvragen voor Antonio zijn medicatie! Is iedereens paspoort nog geldig? Wie past er op de katten? Moet ik nog onderbroeken bijkopen? Passen alle bikini’s nog?

Out of controle, dat ben ik… en als ik dan na de reis eenmaal ben geïnstalleerd en het huisje valt mee, ik weet waar de winkel is en ik zit even rustig onder het genot van een glas rosé te bekijken welke bezienswaardigheden er allemaal in de buurt zijn, dan komt mijn innerlijke Robinson Crusoe helemaal los, want ik ga de wereld verkennen, yesssssss!

Liefs Sandra

12 Comments on Mijn vakantiestress…

 1. Leuk verteld. Ik heb ook al stress voor ik weg ben. Helaas snapt niemand dat want je gaat toch “lekker op vakantie”. Niets is minder waar. Erg blij als ik weer lekker thuis ben.
  Een hele fijne vakantie evengoed. Groetjes, Joke

 2. Hoi Sandra, dat heb je prachtig verwoord. Precies een van de redenen waarom wij nooit op vakantie gaan.

 3. Leuk verwoord, ik bedenk altijd tijdens het inpakken: ze hebben daar ook winkels. Wat je echt mist kun je altijd nog kopen en het zoeken naar de perfecte vakantie zie ik als iets leuks. Veel plezier in ieder geval in Denemarken!

  • Geef mij een beetje van jouw optimisme 🙂 jaloers! Maar ik ga wel hoor, ik ben veel te nieuwsgierig naar al die mooie plekjes op de wereld! Heb ook rondgereisd in Thailand en Australië, ik laat mij niet belemmeren door mijn apen en beren!

 4. Ik denk dat veel mensen zich in jouw verhaal zullen herkennen! Zelf probeer ik niet te ver van op voorhand alles te plannen (dan maak ik me hoogstens één of twee dagen zorgen over de voorbereiding, haha), maar soms kan je echt niet anders, bijvoorbeeld bij vaccins en een paspoort. De reis zelf inplannen doe ik liefst wel op voorhand.

 5. Greetje Heller // 24 juli 2017 at 21:19 // Beantwoorden

  Nee,ik bereid het keurig voor.Waar zit de supermarkt en bepaalde restaurantjes.Helaas gaan we nu niet deze zomer,maar misschien gaan we in het herfst paar dagen(3) naar Londen.Daar zijn we al geweest.En daar hebben we gedaan wat we allemaal wilden.Maar nu willen wij Dames terug om te shoppen met de hoodletter S.En zoonlief wil terug naar het Chelsea stadion want ik heb hem ooit een Chelsea shirt ekocht en misschien een rondleiding.Maar Londen is een aanrader.

 6. Veel plezier, wij houden wel erg veel van reizen. Maar wat denk je van Engeland, erg leuk.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: