Serviesjacht!

Als puber winkelde ik vaak met mijn moeder op zaterdag. Wij liepen dan regelmatig voorbij een warenhuis (iets met een He en een Ma) die destijds de serviesafdeling op de begane grond had. Met begerige ogen keek ik altijd naar de mooie serviesjes in pasteltinten, die prachtig op elkaar afgestemd werden gepresenteerd. “Als ik later op kamers ga wonen, dan wil ik zo’n servies”, zei ik altijd.

Op kamers wonen is er nooit van gekomen, studeren leek mij toch iets te vermoeiend 😉 Ik ben uit huis vandaag gegaan en gelijk met mijn lief Marco gaan samenwonen. Wel had ik wat onderdelen bij dat welbekende warenhuis in mijn “uitzet” bij elkaar gesprokkeld. De mintgroene bekers heb ik nog steeds, erg leuk maar vooral “heul” erg niet praktisch. De reden dat ze nog heel zijn is omdat niemand uit die krengen willen drinken. Mijn schoonvader was zelfs zo duidelijk dat hij gelijk aangaf wel koffie te willen maar niet uit “die bekers”….

Dat was in de jaren 80/90, we zitten nu in 2017. Er staat een allegaartje aan servies in mijn kast. Een echt servies is er nooit gekomen. Maar nu, nu voel ik servieskriebels 🙂 ja echt, ik heb zo’n gave lijn borden ontdekt. Helemaal in mijn smaak en stijl, ik word er helemaal een beetje opgewonden van (hihi). Het betreft zeer origineel stoneware servies in de kleur ‘Roest’ uit de Rustique lijn van het merk Palmer. Deze hele lijn is oven-, magnetron- en vaatwasserbestendig. Joehoe, ik zeg welkom grote borden, kleine borden, diepe borden en schaaltjes…….. jullie mogen 1x raden wat ik binnenkort voor mijn verjaardag (27 augustus, niet vergeten!) ga vragen?

Nu denk je misschien: “gat, die borden zijn echt niet mijn smaak”… dat kan natuurlijk, zoveel mensen, zoveel wensen. Ik zou gewoon eens gaan kijken op de website Borden en zo, borden in alle kleuren, vormen, materialen… je kunt het zo gek niet bedenken, rond, rechthoekig, vierkant, ovaal, zelfs borden van leisteen!

Nu vraag je je natuurlijk af, wat voor lekkers ligt er op dat bord? Dat is een overheerlijke Spaans gerecht, ik noem het zelf Spaans kippannetje. One of our favourites en wordt regelmatig gegeten in huize Raino (ook favoriet van mijn schoonvader, hij was niet gek van de kopjes maar van dit gerecht schepte hij graag nog een keer op!). Klik hier om naar het recept te gaan ♥

Liefs Sandra

2 Comments on Serviesjacht!

  1. Mooi servies gaat dat worden. Ik houd zelf erg van schalen en zag van die mooie schuine. Ik kan me voorstellen dat je daar heel blij van wordt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: