Vakantie of horror? deel 9

“Zullen we weer eens naar Schotland gaan, naar “ons” huisje?” Henk kon wel weer een snuifje Schotland gebruiken en onze vrienden Karin en Ron zouden ook gaan. Henk en Ron wilden al tijden de Five Sisters bewandelen, die (heel toevallig…) vlak bij het huisje liggen, dus twee vliegen in één klap. Het hele gezin stemde vóór, dus daar kwam de planner in Henk naar boven. Alles geregeld, boot, huisje, camping op de terugweg, aan de oostkant van Schotland, waar Ron en Karin de rest van hun vakantie zouden blijven. En ja, alles ging perfect. De reis met de boot, de reis naar het huisje, de “stoere-mannen-tocht”. Zelfs het links rijden om de stoere mannen weer op te halen ging goed.

Natuurlijk gaat zo’n vakantie in een zucht voorbij en werd het tijd om weer richting huis te gaan. Even weer in de papieren kijken en alles zo ingepland dat we na het bezoek aan Karin en Ron op tijd bij de boot zouden zijn.

“Was erg gezellig, goh wat jammer dat jullie niet nog een nachtje kunnen blijven. Nee helaas, de boot wacht niet”. Bij de haven aangekomen, moet je in de rij staan (was heerlijk rustig) om bij zo’n hokje je papieren te laten zien. We zien de goede man kijken en nog eens kijken… en hij zegt: “maar meneer uw boot gaat morgen pas…”.

Dan heb je toch gecheckt en dubbel gecheckt, en nog…. Gelukkig kon Henk een hotelletje vlakbij regelen voor het onverwachte extra nachtje Schotland, maar dit zal ons toch niet snel nog een keer gebeuren…

Barbara Nillesen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: