Wat jij niet ziet – Sarah Pinborough

Vertrouw dit boek niet – Vertrouw dit verhaal niet – Vertrouw jezelf niet, dit zijn de woorden die staan op de cover van het vooruitleesexemplaar van de thriller “Wat jij niet ziet” van Sarah Pinborough die bij mij op de mat viel. Onheilspellend… anders kan ik het niet omschrijven… waar gaat het boek over?

Louise is een alleenstaande moeder. Tijdens een zeldzaam avondje uit ontmoet ze een man en valt als een blok voor hem. De maandag erop ontmoet ze haar nieuwe baas, David. De man uit het café, die getrouwd blijkt te zijn, en die zegt een fout te hebben begaan. Dan ontmoet Louise Adele, de vrouw van David. De twee raken bevriend en Louise leert een heel andere kant van David kennen. Er lijkt iets goed mis in hun huwelijk. Louise wil weten wat...

Recensie:
In eerste instantie lijkt dit verhaal je mee te nemen in een standaard liefdesverhaal, iets met een vreemdgaande man en veel schuldgevoel. Totdat zijn lieve bloedmooie vrouw Adele zich ermee gaat bemoeien en in contact komt met Louise. Het verhaal schuurt, het wringt, iets klopt niet in deze hele relatie maar wat… vanuit verschillende perspectieven zowel van Adele als van Louise en in het heden en het verleden worden de hoofdstukken gevuld. In tegenstelling tot de meeste thrillers brengen de hoofdstukken geen duidelijkheid maar steeds meer verwarring. Waar gaat dit hele verhaal naar toe… schrijfster Sarah Pinborough heeft het vermogen om in de loop van het boek een psychologische spanning  en verwarring op te bouwen dat ik gewoon door MOEST lezen! Bij tijd en wijle vond ik het zelfs irritant lang duren, ik wilde gewoon meer weten van het verhaal maar het uiteindelijke plot liegt er niet om en zal je zeker niet teleurstellen…

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Sarah Pinborough – Uitgeverij: The House of Books – 400 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – ISBN: 9789044350579

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: