Aubergine en spinazie alla parmigiana

Een Italiaanse klassieker ♥ Hanneke heeft niet alleen aubergines maar ook spinazie gebruikt, zo is het dus een aubergine en spinazie alla parmigiana geworden!

Ingrediënten:

  • 300 gr spinazie
  • 3 aubergines
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook
  • 2 blikjes tomatenblokjes (blik à 400 g)
  • 2 tl suiker
  • 2 takjes tijm, blaadjes ervan
  • 100 gr Parmezaanse kaas
  • 250 gr mozzarella
  • 1 bosje basilicum
  • olijfolie

Bereiding:

Roerbak de spinazie met een beetje olijfolie in een pan. Laat uitlekken.

Maak de tomatensaus. Fruit in een scheutje olijfolie in dezelfde pan de ui met de knoflook zachtjes glazig. Doe er de tomaten, suiker en tijmblaadjes bij en laat de saus 10 minuten zacht pruttelen. Doe er de helft van gehakte basilicumblaadjes en peper en zout naar smaak bij

Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ongeveer een halve centimeter dik. Doe een klein scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en bak de plakken kort aan twee kanten lichtbruin. Bak de aubergines in delen.

Vet een ovenschaal in met wat olie, leg een laag aubergine in de ovenschaal en schep er een laag tomatensaus op.

Verdeel de uitgelekte spinazie hierover.

Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, leg er een paar plakken mozzarella op en scheur er wat blaadjes basilicum over. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag aubergine met een laag geraspte Parmezaanse kaas.

Bak 40-45 minuten in de oven, haal uit de oven en strooi er wat basilicumblaadjes over.

Lekker als hoofdgerecht met een knapperige ciabatta brood erbij.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*