Een lucht vol Franse dromen – Michelle Visser

Deze uitnodigende cover en titel maken deze boeklover blij! Ik kon dan ook niet wachten om het te lezen en, ik geef toe, had het al uit voordat ik op vakantie ging! Waar gaat het boek over?

Anneloes Beekman (Loes voor vrienden en familie) doet er alles aan om van haar chambres d'hôtes bij het Franse dorp Pommiers een succes te maken. Terwijl de zomer overgaat in een zonovergoten herfst en ze zich steeds meer thuisvoelt in haar nieuwe leven, ontvangt ze gasten, leert ze de dorpsbewoners beter kennen en zorgen haar vrienden voor de nodige warmte in haar vrijgezellenbestaan. Wel vraagt Loes zich soms bezorgd af of ze Chez Loes ooit winstgevend zal kunnen maken.

Als er een charmante kunstschilder op haar erf verschijnt vergeet ze tijdelijk alle zorgen, tot de realiteit haar inhaalt en bijna iedereen om wie ze geeft in de problemen lijkt te raken. Loes doet wat ze kan om haar vrienden bij te staan, zoals ze ook telkens op hen kan rekenen. Ondertussen leert ze koken voor haar gasten, struint ze marktjes af voor haar beginnende brocantehandel en doet ze bij toeval een ontdekking die haar terugvoert naar een duistere periode in het bestaan van de streek. En dan is er nog de hoop op een nieuwe grote liefde in haar leven…

“Een lucht vol Franse dromen” is het vervolg op “Het huis met de blauwe luiken” maar zeer goed te lezen als stand-alone. Ik kwam hier namelijk pas achter toen ik het boek al uit had 🙂 Het verhaal leest soepel weg en schrijfster Michelle Visser heeft de luchtigheid van feelgood mooi gemixt met thema’s die heden ten dage spelen zoals homoseksualiteit. Hierdoor heeft het boek een extra laag die mij als lezer erg aanstaat. Een heerlijk boek wat mij naar het Franse platteland laat verlangen… zo erg dat ik soms vergat dat het een boek is en ik zou zo een kamer kunnen boeken bij Chez Loes!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Michelle Visser – Uitgeverij: Boekerij – 336 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – ISBN: 9789022578186

2 Comments on Een lucht vol Franse dromen – Michelle Visser

  1. Ik lees momenteel deel 1 en ben aangenaam verrast. Blij jouw recensie te lezen. Groetjes Ellen

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: