Nazomer – Esther Verhoef

Afgelopen 2 juli ben ik bij uitgeverij Ambo Anthos geweest om Esther Verhoef te ontmoeten (klik hier voor het verslag). Zij was daar voor de lancering van haar nieuwe roman “Nazomer”. Uiteraard heb ik deze gekocht en in mijn vakantie in Denemarken gelezen. Ik had vrij hoge verwachtingen omdat ik bij haar roman “Tegenlicht” tranen met tuiten heb gehuild, zo intens! Waar gaat “Nazomer” over?

Twee werelden.
Eén vrouw.
Nazomer

Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt…

In de haar kenmerkende meeslepende stijl beschrijft Esther Verhoef hoe de jonge Claudia opgroeit in een wereld die niet bij haar past en verandert in de succesvolle Vivian D. Welke offers heeft Claudia moeten brengen, en voor welke keuzes staat Vivian nu?

Nazomer voert de lezer van een volksbuurt in de jaren zeventig en tachtig via een atelier aan het Amsterdamse IJ naar de wereld van high fashion in Parijs en New York.

Recensie:
Allereerst complimenten voor de bijzonder mooie cover, een lust voor het oog! In deze lekkere dikke pil neemt Esther Verhoef je mee in de wereld van modeontwerpster Vivian D. De verhaallijnen spelen zich wisselend af tussen de jaren ’80 en het heden. Zeer, zeer herkenbaar zijn details in de jaren ’80! Door deze afwisseling krijg je steeds meer inzicht in de keuzes of beter gezegd dilemma’s waarmee Claudia/Vivian D. mee heeft gedeald. De schrijfstijl van Esther Verhoef is zeer toegankelijk waardoor het boek heerlijk wegleest. De vraag is of Claudia/Vivian D. wel past in de huidige modewereld… het plot had wat mij betreft nog wat intenser gemogen, daar leent het verhaal zich namelijk wel voor!

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: Esther Verhoef – Uitgeverij: Ambo Anthos – 450 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – ISBN: 9789026340550

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: