Nieuwe borrelhapjes van AH

Afgelopen zaterdag dobberde Marco en ik samen met nog een paar andere genodigden een uurtje door de Amsterdamse grachten. De nieuwste borrelhapjes uit Scandinavië en Zuid-Amerika van Albert Heijn werden geïntroduceerd en wij, lucky bastards, mochten onder het genot van heerlijke glaasje rosé er als eerste mee kennis maken. Ik kan niets anders zeggen dat deze kennismaking meer dan smakelijk is verlopen! Niet alleen de entourage van de grachten, zonnetje, muziek en mensen waren geweldig maar de hapjes waren verrassend…. lekker!

Wij kregen 4 soorten nieuwe hapjes mee naar huis en hebben deze uiteraard gelijk de dag erna, ik was jarig, geserveerd aan mijn gasten 😉 kwam dat even mooi uit! Ik zal ze introduceren:

Scandinavisch roggebrood gevuld met Danish Blue en blauwe bessen:
Ik geef toe, het geheel ziet er wat onooglijk uit maar de smaak….mmmmmm…. heerlijk! Uiteraard moet je wel gek zijn van roggebrood, ik heb er in ieder geval mijn vingertjes erbij opgegeten. Oh ja, er zit 190 gram ik het bakje maar de visite heeft er al lekker in weggegeten vandaar dat het bakje op de foto half leeg is (goed om te weten!). Er zitten ca. 15 stukjes in het bakje en de prijs is € 2,50.

Scandinavische doperwtenspread (glutenvrij):
Op boot begon ik gelijk in deze groene spread te harken, ik dacht eerst aan guacamole maar buiten de kleur lijken de substantie en de smaak daar helemaal niet op. In eerste instantie proef je echt de zoete smaak van doperwten en daarna komt er een lekkere pittige nasmaak. Verrassend smaakvol! De prijs is € 2,00.

Zuid-Amerikaanse gerookte paprika dip (glutenvrij):
Mijn moeder dacht op mijn verjaardag dat het een cocktailsausje was en deed lekker veel van deze dip op een chippie….oepsie….. de vlammen sloegen haar uit want deze dip is ergggg (en dan bedoel ik ook echt heel erg!) pittig maar ook ergggggg lekker! Vooral die rokerige smaak maakt het geheel extra smakelijk, mijn favoriet deze dip! Oh ja, op een hotdog smaakt deze dip ook ergggggg goed, afgelopen zondag uitgeprobeerd 😉 De prijs is € 1,50.

Zuid-Amerikaanse zoete aardappel spread met chili en madras:
De volle zoete smaak van deze aardappelspread is verrassend fris! Mijn verjaardagsgasten hebben er lekker van gesmuld tijdens mijn zonovergoten verjaardag, het bakje was leeg! De madrassmaak is overduidelijk aanwezig, de chili proef ik er niet echt in terug. Zeker een spread die ik nog eens zou kopen! De prijs is € 2,00.

Vanaf 28 augustus zullen deze borrelhapjes in de Albert Heijn-winkels liggen.

Ik hoor graag als je ze ook geprobeerd hebt!

Liefs Sandra

p.s. 1x raden wat ik nu zit te smikkelen tijdens het typen van deze blog?

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: