Ovenschotel makreel en spinazie

Ruik ik de herfst in de lucht? Jaaaaaa, het wordt weer tijd voor lekkere ovenschotels 🙂 ik hou ervan! Deze zeer smaakvolle schotel is niet al te ingewikkeld. Het vocht van de spinazie kun je erin laten, zodat het niet te droog wordt.

Ingrediënten:

  • 1200 gr kruimige aardappelen
  • 200 ml melk, warm
  • 1 klont boter
  • verse roomkaas met kruiden
  • 800 gr spinazie
  • 400 gr gerookte makreelfilets (eventueel met peper)
  • 75 gr oude kaas, geraspt
  • peper en zout, naar smaak
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200ËšC. Vet een ovenschaal in met een beetje boter of olijfolie.
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.

Kook de aardappelen met gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Voeg de melk en boter toe stamp tot een puree. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Verwijder het vel en de graten van de makreel en breek het in stukjes

Verhit een lepel olijfolie in een pan en roerbak beetje bij beetje de spinazie.

Wacht tot alle spinazie geslonken is, voeg dan de verse roomkaas toe

Lepel de spinazie met vocht in de ovenschaal, verdeel hierover de makreel en schep de aardappelpuree hierop. Strooi de geraspte kaas erover en zet de schaal in de oven.

Laat ongeveer 10-15 bakken in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is.

Serveer de schaal direct op tafel.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*