Vermist: onze Teske…

Op het moment dat jullie dit lezen hoop ik dat deze blog gewoon overbodig is, dat je denkt: “Waar maakt zij zich nu weer druk over?” Wij zijn net terug van vakantie en ik had een lekkere luchtige blog over onze 2 weken in Denemarken in mijn hoofd. Maar helaas zit mijn hoofd nu vol met onrust en vooral zorgen want Teske, één van onze katten, is tijdens onze vakantie niet meer thuis gekomen.

Onze overbuurtjes en mijn moeder vertroetelden onze kattenmonstertjes en zij kwamen regelmatig thuis om vlees en knabbels te scoren. Soms kwam er een kat een dagje niet maar die was de volgende dag dan weer present. Tot zo ver geen worries… de laatste twee dagen werd onze Teske niet meer gesignaleerd. Uiteraard nog geen paniek want de kattenoppassers bleven natuurlijk geen uren dus het zou zomaar kunnen dat onze kattenfreule op een later tijdstip haar knabbels kwam verorberen, toch?

Zaterdag rond een uurtje of 6 kwamen wij thuis. Onze andere kat Joris, beter bekend onder de naam Jammerende Joris zo hard krijst hij!, stond gelijk voor de deur. Teske schitterde door afwezigheid en tot nu toe (het moment van schrijven is zondagavond 21.26 uur) is zij in geen velden of wegen te bekennen.

Voortvarend heb ik vanmorgen gelijk actie ondernomen en de straatapp geactiveerd. Alle buurtjes zijn en blok in hun schuur gaan kijken maar helaas…. niets nada noppes, geen poes. Dan maar een bericht op Facebook gemaakt en haar vermissing aangemeld bij de poezenvermissingsite Amivedi. Het grote wachten is begonnen, bij elk vermeend miauwtje sta ik voor de pui of de voordeur. Even slaat mijn hart 3x over als er een buurpoes in de tuin verschijnt die in een flits wel iets van haar heeft, loos alarm… de hele dag heb ik de schuifpui open staan met de hoop dat tijdens het opvouwen van mijn was ik opeens een lief miauwtje hoor van beneden waarin Teske haar komst aankondigt….

Vanavond nog een rondje gelopen met Chiara en in alle stegen haar naam geroepen in de hoop dat wij haar ergens horen of spotten, maar helaas al deze inspanning heeft geen enkel resultaat en ik ben de kinderen al een beetje aan het voorbereiden dat zij misschien wel helemaal niet meer terugkomt want 4 dagen weg is al best wel eventjes… maar goed, katten hebben 9 levens dus wie weet staat zij straks wel helemaal chill opeens in de tuin en schreeuwt zij van de honger… zou zomaar kunnen, katten blijven je verbazen…

Liefs Sandra

p.s. wij wonen in Rooswijk in Zaandijk dus mocht je Teske voorbij zien snellen laat het mij weten!

2 Comments on Vermist: onze Teske…

  1. Altijd verdrietig als een kat niet thuis komt, ik hoop dat Teske er weer is of thuis komt.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: