Achter gesloten deuren – B.A. Paris

Miljoenen fans en ik had “Achter gesloten deuren” van B.A. Paris nog niet gelezen? Daar moest na mijn ontmoeting met de zeer aimabele schrijfster toch echt verandering in komen. Na alle vragen die over het boek werden gesteld, stond ik werkelijk te popelen om deze bestseller te lezen. Waar gaat het boek over?

Iedereen kent wel een echtpaar als Jack en Grace: hij is knap en rijk, zij is charmant en elegant. Mensen om jaloers op te zijn, als je ze niet aardig zou vinden. Je zou Grace beter willen leren kennen. Maar dat is moeilijk, want Grace en Jack zijn altijd samen. Sommigen zouden dit ware liefde noemen. Anderen zouden zich misschien afvragen waarom Grace nooit de telefoon opneemt. En waarom ze nooit op visite komt, ook al werkt ze niet. En waarom een slaapkamer van hun huis tralies voor het raam heeft.

Recensie:
Schrijfster B.A. Paris neemt mij mee in de “geweldige” relatie van Jack en Grace. Zoals de intro al doet vermoeden is deze relatie een farce en isoleert Jack Grace volledig van de buitenwereld. De gruwelijke achtergronden van het verhaal worden hoofdstuk voor hoofdstuk ontrafeld, heen en weer springend in tijd. Het vernuft en het uitgekookte van Jack heeft mij als lezer laten huiveren en bij tijd en wijle met verbijstering achtergelaten. Grace had geen enkele kans tegen dit monster. B.A. Paris maakt gebruik van niet al te ingewikkelde verhaallijnen maar weet mij toch een paar keer te verrassen met een onverwachte twist. Het feit dat ik met liefde Jack eigenhandig het boek uit had willen trekken, geeft aan dat B.A. Paris een geweldig debuut heeft geschreven.

4**** door recensent Sandra Raino

Auteur: B.A. Paris – Uitgeverij: Ambo|Anthos – 360 pagina’s – Verschenen: juni 2017 – ISBN: 9789026339936

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: