Meer over… De Emigratiecoach.nl

Uiteraard is MeerdanSandra niet alleen op het world wide web maar herbergt dit web heel veel leuke, gezellige, interessante, informatieve en zelfs serieuze websites…. Tijd om jullie eens kennis te laten maken met wat “collega”-bloggers!

In januari van dit jaar heb ik een oproep gedaan aan collegabloggers om zichzelf voor te stellen op mijn site. Ik kreeg al vrij vlot een mail van Aimée met een leuk ingevuld formulier en vlot daarop een volgende mail dat zij bezig was om een bedrijf op te zetten wat betrekking heeft op emigratie. Of ik nog even wilde wachten totdat zij dit op poten had! Uiteraard…. lees meer over deze stoere vrouw die de stap heeft gewaagd waar vele van ons wel eens over dromen…

Wie ben jij ?

Hoi, ik ben Aimée, 43 jaar, getrouwd met Arthur, moeder van Sophie (7), twee poezenbeesten. In maart 2015 zijn wij, met zijn allen, naar Zuid-Frankrijk geëmigreerd.

Hoe heet je website/blog en kun je omschrijven waar je site over gaat?

Mijn website met blog heet www.deemigratiecoach.nl. Als emigratiecoach ondersteun ik Nederlanders die emigratieplannen hebben. Ik coach hen tijdens de voorbereidingen en planning zodat zij op een positieve en ontspannen manier deze stap kunnen zetten.

Op mijn blog schrijf ik over allerlei dingen die met emigreren en wonen in het buitenland te maken hebben. Daarin varieer ik van persoonlijke ervaringen tot en met informatieve blogs. Ook is er een vaste rubriek ‘het verhaal van’ waarin Nederlanders die in het buitenland wonen hun verhaal vertellen.

Waarom heb je voor deze naam gekozen?

Het vinden van een goede naam was best een uitdaging. Ik wilde een korte en krachtige naam, maar vond het moeilijk om te kiezen. Ik wilde eerst de naam zonder ‘de’ erbij, maar die domeinnaam was niet meer beschikbaar. Toen heb ik ‘de’ ervoor gezet. Uiteindelijk vond ik dit de beste naam en dekt ook de lading van wat ik doe heel goed.

Artikel waar je heeeeeeeeeel erg trots op bent en waarom?

Ik ben heel trots op het artikel ‘emigreren, wat je van te voren had willen weten’. Dit is een blogpost waar ik best veel onderzoek voor heb gedaan onder een grote groep vrouwen die over de hele wereld wonen. In het artikel komt een aantal ‘kernpunten’ terug die veel mensen die geëmigreerd zijn herkennen. Dit helpt anderen juist weer bij de voorbereiding van een emigratie. Het belicht ook niet alleen de praktische kant, maar ook de emotionele kant van deze stap.

Wat is het leukste aan bloggen?

Dat je met andere kunt delen wat je eigen ervaringen zijn. Dat je informatie en leuke weetjes met je lezers kunt delen. Ik houd erg van schrijven en ik vind het fijne aan bloggen dat het niet heel lange teksten hoeven te zijn. Zo kun je steeds opnieuw een leuk en interessant artikel schrijven.

En dan natuurlijke de logische vervolgvraag, wat is het stomst aan bloggen?

Soms is het moeilijk om inspiratie te vinden. En dan loopt het gewoon even niet. Ik wil dan ‘te graag’ en voel druk om met een nieuwe blog te komen. Dat werkt dus helemaal niet en ga ik mezelf in de weg zitten. Inmiddels weet ik wel dat ik het dan even met rust moet laten en dan schiet me vaak ineens een onderwerp te binnen.

Als je niet blogt dan?

Dan ben ik moeder, echtgenote, doe ik het huishouden en werk ik. Daarnaast ben ik vrijwilliger op de schoolbibliotheek van mijn dochtertje wat erg leuk is om te doen. In mijn vrije tijd geniet ik graag van de natuur om me heen, ga naar de zee en het strand. In het weekend gaan we vaak met zijn allen ergens naar toe.

Waar zie je naar uit dit jaar?

Ik kijk erg uit naar de ontwikkeling van mijn bedrijf. Sinds maart is er al heel veel gebeurd en heb ik al mooie (online) ontmoetingen gehad. Ik ben de afgelopen maanden nog nooit zoveel uit mijn comfort zone gekomen en dat zal ook alleen maar doorgaan. Dus ik ben erg benieuwd waar dit allemaal toe leidt.

Verder natuurlijk meer blogs schrijven 😉

Tot slot nog wijze woorden/mooie quote?

‘’The Journey of a thousand miles begins with one step”  –  Lao Tzu

Doe iets, begin met iets, blijf niet praten over je ideeën en dromen, maar zet die eerste stap!

 

Klik op het logo om naar de site van De Emigratiecoach te gaan. Aimée is met haar bedrijf ook te volgen via Facebook.

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: