Meet & greet Camilla Läckberg

Zondagochtend 24 september 2017, ik ben al wakker voor de wekker want vandaag gaan Marco en ik gaan naar de meet & greet met thrillerkanon Camilla Läckberg, zij is in Nederland ter promotie van haar nieuwste boek Heks. Door een mistig landschap rijden wij richting Utrecht, naast het stadion van FC Utrecht prakken wij ons autootje in het laatste plekje op het parkeerterrein van De Moestuin. De bijeenkomst is in de Oranjerie en wij worden verwelkomd met koffie en baggervet maar oh zo lekker stukje chocoladetaart. Strategisch als altijd zitten wij op rij 2 en smullen van het interview met Camilla. Zij is duidelijk gewend om in de spotlight te staan en probeert ons, de fans, op het gemak te stellen middels leuke anekdotes en grapjes.

Camilla heeft haar eerste boek geschreven toen zij zwanger was van haar oudste zoon, hij is nu 15 jaar en heeft al maat 43 van schoen! Zij kan zich nog goed het moment herinneren dat zij hoogzwanger voor de brievenbus stond om het manuscript hierin te gooien. Al twijfelend, zal ik wel, zal ik niet… na het ingooien kreeg zij bericht dat de uitgever interesse had, zij mocht het contract tekenen en beviel zij van haar zoon. En dat allemaal in 1 week tijd!

Op 4-jarige leeftijd, zij kon natuurlijk nog niet schrijven, tekende zij haar eerste thriller met in de hoofdrol de Kerstman en zijn vrouw. Op pagina 1 was nog alles pais en vree met deze twee maar op het 4e blaadje “it was like hell”. Eigenlijk kon ze maar uit 2 dingen kiezen: seriemoordenaar worden…. of thrillerschrijfster.

Camilla (1974) woont nu in Stockholm met man nummer 3 (zegt zij met een knipoog) en haar 4 kinderen waarvan de jongste, een meisje, nu 1,5 jaar is. Waar zij echt nijdig van wordt, is het gekat van vrouwen als zij op reis gaat voor haar werk. Haar ogen spuwen vuur als zij vertelt over het commentaar dat zij krijgt als zij haar kinderen alleen thuis laat… die kinderen hebben namelijk ook een mannelijk persoon in hun leven, beter bekend onder de naam “dad”….  en “dad”…. die krijgt geen enkel commentaar als hij op reis gaat… Haar huidige partner is 30 jaar en vindt het heel normaal om de verzorging van zijn kind te doen, generatiedingetje….

In eerste instantie wilde zij alleen Erika als hoofdpersonage in haar 1e boek, maar het verhaal had een politieman nodig. Erika was toen 35 jaar, single…. voilà haar partner was gevonden in de hoedanigheid van politieman Patrik. Afgelopen 15 jaar zijn Erika en Patrik haar beste vrienden geworden en meegegroeid in het leven van Camilla, veel gebeurtenissen die Camilla heeft meegemaakt zijn later verwerkt in het karakter van Erika. Zij is tot haar 17e opgegroeid in Fjällbacka en wordt nu dagelijks, soms wel 3x per dag, door haar moeder op de hoogte gehouden van alles wat daar gebeurd.

Na nog wat grappen over de Nederlandse taal (bitterballen en klantenservice betekenen in het Zweeds toch iets heel anders) laat ik mijn boek signeren en ga ik samen met haar op de foto. Na een compliment over mijn leuke man en haar mooie schoenen scheiden onze wegen. Een mooie ochtend met een bijzondere vrouw ♥

Liefs Sandra

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Heks – Camilla Läckberg – MeerdanSandra.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: