Meet & greet met B.A. Paris

Hoe vaak heb ik de naam van schrijfster B.A. Paris niet voorbij komen op allerlei Facebookgroepen, zien liggen in de winkel en de hemel in geprezen zien/horen worden op boekenblogs? Vaak, heel vaak…. Schrijfster inderdaad, laat deze toch soms wat wereldvreemde boekenblogger nu toch denken dat B.A. Paris staat voor een mannelijk persoon, niets is minder waar! Deze Engelse schrijfster heeft zelfs de prachtige voornaam van Bernadette, geboren in 1958, van Franse-Ierse komaf, opgegroeid in Engeland, zij heeft 5 dochters, momenteel woont zij in Frankrijk en zij heeft 20 jaar terug zelfs een paar jaar in Den Haag gewoond!

Na een oproep van uitgeverij Ambo|Anthos mocht ik op 28 augustus 2017 samen met collega-boekblogger Julia afreizen naar onze hoofdstad. Na onze survivaltocht door de spelonken van het metronetwerk kwamen wij keurig op tijd aan, waar wij wederom (Juul en ik zijn ondertussen “stamgasten”) allerhartelijkst werden ontvangen. Geflankeerd op rij 1 hingen wij aan de lippen van Bernadette.

Wat een heerlijke nuchtere vrouw! Geen idee had zij toen zij haar manuscript inleverde bij de uitgeverij, dat “Achter Gesloten deuren” een psychologische thriller was. En al die verkoopcijfers? Zij was al blij als haar boek bij de lokale boekhandel zou liggen en zij dacht bij die enorme verkoopaantallen dat iedere schrijver die had! Nu weet zij beter, haar boek is ondertussen vertaald in 37 landen en staat in de New York Bestsellerslijst.

Bernadette is ooit begonnen met schrijven toen haar destijds 16-jarige dochter een schrijfwedstrijd in de krant zag staan. Er mocht pas vanaf 18-jarige leeftijd meegedaan worden met deze wedstrijd en haar dochter heeft Bernadette toen aangespoord mee toe doen. Met dit boek heeft zij niet gewonnen maar het was wel het begin van haar schrijverscarrière. Haar tip voor ons is dan ook: geef niet op, je bent nooit te oud om te schrijven!

Op de vraag of zij Nederlands spreekt moet zij lachen. Zij had zeker de intentie toen zij destijds naar Nederland kwam, maar omdat wij Nederlanders het haar zo makkelijk maakte door continue Engels met haar te spreken, heeft zij de taal nooit onder de knie gekregen. Wel heeft Nederland een rol gespeeld in haar eerste thriller “Achter gesloten deuren”. Zij had in Nederland kennissen, bij dit stel had zij bij de man een “vreemd gevoel”. Dit gevoel is de inspiratiebron geweest voor de personage van Jack. Tijdens het schrijven van Jack gebeurde het regelmatig dat zij het idee had “overgenomen” te worden door hem. De volgende dag schrok zij zelfs bij het nalezen van haar in de avond daarvoor geschreven stukken tekst, zo gruwelijk waren zij!

Inspiratie haalt Bernadette overal vandaan. Zij reed een keer door het bos, het was zeer slecht weer en toen kwam zij een auto met pech tegen. Het dilemma was: stop ik wel of niet? Dit dilemma was haar inspiratie voor haar boek “Gebroken”. Er zijn plannen om “Achter gesloten deuren” te verfilmen, het script hiervoor is best lastig omdat er heel veel vanuit gedachten is geschreven. Ryan Reynolds of Michael Fassbender, één van hen zou een mooie Jack kunnen zijn volgens Bernadette. In 2018 komt haar 3e boek uit in Engeland, het verhaal gaat 12 jaar terug als een vrouw wordt vermist…. Het verhaal wordt uit het perspectief van de man van de vermiste vrouw beschreven!

Natuurlijk heb ik mijn boek laten signeren door, praatje gemaakt en een foto laten schieten met deze meer dan sympathieke schrijfster. Zij had voor iedereen een gezellig woordje klaar, ik vond het echt een liefje!

Liefs Sandra

2 Comments on Meet & greet met B.A. Paris

  1. Hey Sandra,
    B.a Paris komt ook bij ons in Antwerpen op de boekenbeurs signeren Op 12 november ga ik haar ontmoeten. Nu door jou blog te lezen kijk in er nog meer naar uit

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Achter gesloten deuren – B.A. Paris – MeerdanSandra.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: