Patatje Chili gehakt

Wat nou patatje oorlog? Hanneke bedacht het recept voor een patatje Chili gehakt 🙂 patatjes met een lekkere laag pittige tomatensaus ♥ ik zeg zet de wijn of het bier alvast maar koud!

Hanneke heeft ribbelfrietjes gebruikt en deze in de oven gebakken, maar je kunt natuurlijk ook gewone frites gebruiken en bakken in een frituurpan. Zorg er wel voor dat de frietjes lekker krokant zijn, zodat ze niet ‘zompig’ worden van de saus.

Als je niet van pittig houdt, verwijder dan de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper en hak deze dan fijn. Of gebruik maar de helft van de rode peper. Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt. De zure room is er eventueel om het hele pittige van dit gerecht eraf te halen. Houd je niet van koriander, dan laat je dat weg of vervang het door peterselie.

Ingrediënten:

  • 500 gr (ribbel)frietjes

Chili:

  • 500 gr rundergehakt
  • olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • peper en zout

Topping:

  • 150 gr geraspte cheddar
  • 125 gr mozzarellabolletjes
  • 2 tomaten, in kleine blokjes
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 1 bosje koriander
  • 1 bekertje zure room

Bereiding:

Bak de frietjes in de oven of frituurpan lekker krokant, volgens aanwijzing op de verpakking. Verhit een grote pan of wok en bak hierin in een scheut olijfolie het gehakt rul en donkerbruin.

Schep dan het gehakt in een vergiet en laat even uitlekken. Bak nu in dezelfde pan in een scheutje olie, de ui, paprika, rode peper en knoflook. Voeg de specerijen toe en bak dit nog even mee.

Voeg het gehakt weer toe en giet het blikje tomatenblokjes toe, meng alles door elkaar en laat op hoog vuur pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Haal de frietjes uit de oven en doe ze in een vuurvaste schaal. Strooi de geraspte cheddar erover

Als de chili goed ingedikt is, lepel je dit over de frietjes. Verdeel de mozzarellabolletjes hierover en zet de schaal weer in de oven tot de kaas gesmolten is.

Haal de schaal uit de oven en serveer met de tomatenblokjes, lente-ui en gehakte korianderblaadjes.

Serveer er een schaaltje zure room bij. En een lekker koud biertje/wijntje 🙂

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op: culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*