Spaghetti met zalm, spinazie en roomsaus

Na al 30x mijn oude vertrouwde pastasaus te hebben gefabriceerd ben ik wel toe aan een nieuwe lekkere pastasaus. Ik heb eens rondgesnuffeld op de site van Hanneke en mmmmm, het water liep mij al in de mond, daar kwam ik deze overheerlijke saus tegen ♥

Ingrediënten:

  • 400 gr spaghettini, spaghetti of andersoortige pasta
  • 4 zalmfilets
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • 4 teentjes knoflook, geraspt
  • 1/2 potje zongedroogde tomaten
  • 300 gr spinazie
  • 100 ml gevogelte fond
  • 200 ml slagroom
  • 100 gr oude kaas, geraspt
  • 1 bos basilicum

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Verwarm een scheut olie in een grote koekenpan en bak hierin de zalm rondom lichtbruin.

Voeg nu de uien toe in de pan bij de zalm en bak deze glazig. Dan gaan de knoflook, (gehakte) zongedroogde tomaten en spinazie erbij en bak dit nog even mee. Haal de zalm even uit de pan. Deze moet niet te ver doorbakken want dan wordt de zalm droog. De zalm moet mooi roze van binnen blijven.

Voeg de fond toe en laat 5 minuten inkoken voordat je de room erbij doet. Breng dit aan de kook en doe dan de geraspte kaas erbij. Voeg de zalm toe en roer tot er een iets dikkere saus is ontstaan.

Giet de pasta af en doe dit bij de saus. Meng alles voorzichtig door elkaar.

Hak de basilicumblaadjes grof en voeg dit als laatste toe.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op:

culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*