Het lost niet op… niet vanzelf…

Afgelopen week was ik wat grieperig. Geen big deal hoor, geen enge dingen zover ik dat met mijn boerendoktersslimheid kan beoordelen. Meer een beetje het gevoel van vrouw strompelt onder tram vandaan na frontale botsing… dusssss… Sannetje in relaxstand op de bank… ik moest nog een heel dik boek uitlezen, Oorsprong van Dan Brown. Ik bevond mij dus in heel goed gezelschap en ik ben er eens lekker voor gaan liggen.

Gelukkig hadden mijn 3 pubers vakantie dus als een soort van leesheks heb ik ze de afwasmachine laten uitruimen, de stofzuiger laten ontdekken (goh, daar zit ook een aan-knop op!), hun bedden laten verschonen en kamers laten opruimen. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om ze deze huishoudvaardigheden bij te brengen toch? En zo sneed het mes aan 2 kanten, ik lag grieperig en al lezend op de bank en mijn pubers kregen een versnelde cursus huishoudkunde terwijl huisje Raino steeds netter werd.

Eén ding doen zij niet: de was. Nu ben ik ook zo’n moeder die zegt: “Laat maar dat doe ik wel, ik kan dat veeeeeeel beter”. Helaas is na 3 dagen niet wassen en 4 verschoonde bedden de wasmand niet meer te traceren. Over hele stapels was moet ik mij heen worstelen voordat ik de deksel van die bewuste wasmand heb kunnen bereiken. Ik heb eens ergens gelezen dat een modaal gezin (ik neem aan: vader, moeder, zoon en dochter) ca. 3 wassen per week hebben…. Gatverdarrie, 3 wassen per week? Ik heb er minimaal 2 per dag als het al geen 3 zijn! Dat modale gezin loopt vast een hele week in dezelfde kleding en gebruiken na het douchen de hele week dezelfde handdoek, dat kan niet anders.

Mijn goddelijke maar nogal zweterige lijf behoeft zeker elke dag een schoon shirt en uiteraard ondergoed. Mocht ik dit niet doen dan ruik ik na 2 dagen naar een overjarige zwerver met een odeur aan brie en camembert en beginnen er vliegjes om mij heen te dansen. Dus vort, elke dag een schoon shirt en onder die douche. En ja, na zo’n douchebeurt dan droog ik alle hoekjes, gaten en spleten goed af. En dat zijn er nogal wat… heb je er al een beeld bij? Ik hoef die intensief gebruikte handdoek dus echt niet een dag later weer te gebruiken… Oh ja, tel dit verkleed- en douchegedrag x 5 personen en dan krijg je als een resultaat… juust… een hele bergggggggggg met was!

Eén keer raden wat ik dit hele weekend heb gedaan? Je mag nooit meer raden: wassen, wassen en nog eens wassen….

Liefs Sandra

2 Comments on Het lost niet op… niet vanzelf…

  1. Het huishouden is zo een ondankbare taak!!! Je blijft maar bezig.
    Ik ben ook van mening dat kinderen en jeugd hun steentje mogen bijdragen.
    Mijn dochter is 15j en moet ook regelmatig iets doen. Tafel dekken en afruimen.In de vakanties is het haar taak om de vaatwas te legen. Terwijl ik stofzuig kan zij de kussens en dekentjes eens uitkloppen buiten.
    Toen ik geopereerd ben een aantal weken geleden, heeft ze ook gestofzuigd.

    Ze mogen ook leren dat een proper huis, proper gewassen en gestreken kledij, een zelfbereide maaltijd, …. er niet vanzelf komt. Dat dat feetje niet bestaat!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: