Mijn wilde nacht!

Sodemieters wat een wilde nacht! Stel je er niet gelijk van alles bij voor (dirty mind!) maar het was, en zeker voor oktober, een warme nacht. De hormonen laten mij al regelmatig drijven tussen mijn beddengoed maar deze herfsttemperaturen hadden daar vannacht ook een groot aandeel in! Een oudewijvenzomer noemen ze dat, als de temperaturen over de 20 graden schieten tussen half september en half oktober (heb even gegoogeld, ik wist dat er zoiets bestond!). Nu doen ze op t.v. voorkomen alsof dit nooooooooooit voorkomt maar het feit dat ik op het internet kan opzoeken geeft aan dat het fenomeen weliswaar niet vaak voorkomt maar zeker niet uniek is.

Over het weer kunnen we sowieso in Nederland wat hysterisch doen… het gaat 10 graden vriezen: oh jeeeeee, de ergste horrorwinter ooit! Er komt regen en wind aan: code pimpelpaars…want stel je voor dat we nat worden of ons haar gaat door de war. Dus vort met die pubers op de fiets, niet jammeren, gewoon proberen en als het niet lukt kom je naar huis. Ah gut, dat heb je met van die moeders die iglo’s in de achtertuin hebben gebouwd, op straat hebben geschaatst en elke dag een gore Westzanerdijk over moesten fietsen in weer en wind (en altijd tegenwind, ik zou barsten…)

Gaaaappppp… hoeveel keer zou ik mij omgedraaid hebben vannacht? Ik denk wel 100 keer, arme Marco… “Ja, hij had het ook warm”, zei hij om 03.07 uur vannacht, “maar ik moest rustig blijven…”. Okeeeeeeeee, iedereen die mij maar een beetje kent, weet dat rustig blijven in irritante omstandigheden nu niet mijn sterkste punt is (jaaaa, zelfreflectie is mij niet vreemd). Misschien mijn been even half buiten boord om af te koelen? Mmmm, nee toch maar niet, dan voel ik mij weer zo bloot en aanvalbaar. Is dat goed Nederlands eigenlijk? Je weet wel wat ik bedoel, alsof er elk moment een monster onder je bed vandaan komt en dan aan dat blote been gaat lopen trekken. Been er maar weer onder brrrrrrr…

Zou het de stand van de maan en sterren zijn? Zou ook heel goed kunnen, sinds ik Natasja heb ontmoet (zij schrijft ook blogs op mijn site) en zij mij daar regelmatig op attendeert heb ik al heel veel oooooh-jaaaaaa momenten ervaren. Ik schijn daar namelijk nogal gevoelig voor te zijn 😉

Uiteindelijk val ik toch in slaap en juist op het moment dat ik droom over een leuk entrez-noutje met een nogal goed uitgerust manspersoon begint mijn wekker te piepen…  Niet mekkeren gelijk, mijn man droomt vast ook wel eens van een blonde welgevormde gewillige dame, niets menselijks is ons vreemd. Zolang het maar dromen blijft, tochhhhh? Ik heb 3x de snoozeknop ingedrukt en geprobeerd om weer terug in mijn droom te duiken… maar helaas…

Als klap op de vuurpijl lees ik ook nog in de ochtendkrant dat je van licht in je slaapkamer dik wordt. De keuze is nu stoppen met lezen in de slaapkamer (en zeker tot 01.30 uur diep in de nacht…) of maatje 36 met de kerst, dilemma dilemma….

Liefs Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: