Pittige kip met sperziebonen

Een van onze favoriete gerechten! Als ik aankondig dat wij dit gaan eten dan gaat mijn dochter Nina al juichen 🙂 De ingrediënten  voor de saus heb ik standaard in mijn keukenkastje staan dus het is alleen even snel kipfilet, sperzieboontjes en kroepoek halen.

Ingredienten:

400 gr. kipfilet
2 teentjes knoflook
1 kopje drinkbouillon
2 el azijn
9 el ketjap
4 el ketchup
6 el bruine suiker
1 el sambal
4 el pindakaas.

Bereiding:

Kip in blokjes snijden en lekker bruin bakken, daarna uit de pan en saus maken met de rest van de ingrediënten. Daarna de kip er weer in en er lekker in laten trekken. Gekookte sperziebonen al laatste toevoegen. Serveren met witte rijst en kroepoek. Eet smakelijk!

Leuke variatietip: bak kleine gehaktballetjes, maak de saus en voeg de gebakken gehaktballetjes toe !!

3 Comments on Pittige kip met sperziebonen

  1. Vandaag de variatie met gehaktballetjes geprobeerd, erg lekkere saus!

  2. Henriette Esselink // 20 oktober 2017 at 20:52 // Beantwoorden

    Beetje geïnspireerd door jouw blog en wat ik in huis had (niet veel omdat ik laat uit mijn werk kwam en het regende,dus geen zin ook naar de winkel te gaan). Had nog paksoi, sperziebonen, paprika, ui en witte kool plus fijne mie. Geen vlees. Daarom 2 blikjes tonijn gebruikt. Saus van bamikruiden, soyasaus, pindakaas, piripiri, ketchup en honing. Was lekker voor iedereen, dus bedankt voor de inspiratie. De knoflook heb ik in de pot laten zitten omdat jongste van 19 een date had.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Nieuwe smaken Tilda-rijst – MeerdanSandra.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: