Pompoenmuffins met roomkaas topping

We kunnen er niet meer omheen, de winkels zijn weer overspoeld met pompoenen. Naast de welbekende soep (klik hier voor het recept) was ik op zoek naar een recept met pompoenen. Hanneke heeft dit lekkere recept voor pompoenmuffins!

Om pompoenpuree te maken, kun je de pompoen in blokjes snijden, koken en daarna pureren. Maar als je vindt dat de pompoenpuree dan te nat wordt dan kun je deze doormidden snijden en en gaar roosteren in de oven (in ongeveer 45-60 minuten).

Hanneke heeft kartonnen muffinvormpjes gebruikt. Hier gaat natuurlijk meer beslag in en duurt het bakken langer (ongeveer 35 minuten). Als je ‘gewone’ papieren muffinvormpjes gebruikt, kun je zeker 18 stuks maken uit deze hoeveelheid en duurt het bakken ongeveer 25 minuten.

Ingrediënten:

  • 225 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el koekkruiden
  • 1 el bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 425 gr pompoenpuree*
  • 200 gr kristalsuiker
  • 90 gr bruine suiker
  • 2 eieren + 1 eigeel (L)
  • 120 ml zonnebloemolie

Topping:

  • 225 gr verse roomkaas
  • 1 eiwit
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180˚C. Leg de papieren muffinvormpjes in het muffinbakblik.

Meng in een grote kom de bloem, koekkruiden, bakpoeder, vanillesuiker en zout met elkaar. Doe de pompoenpuree, met de suikers, eieren en zonnebloemolie in een blender en mix tot een smeuïge massa.

Giet dit op de kom met bloem en meng alles met een spatel. Vul de muffinvormpjes voor 3/4 met dit mengsel.

Mix nu de roomkaas met het eiwit, de suiker en vanille door elkaar en lepel dit op het pompoenmengsel. Roer met een satéprikker de roomkaas een beetje door het pompoenmengsel.

Zet de muffins in de oven en bak ze ongeveer 25-35 minuten tot ze gaar zijn. Check na 25 minuten met een satéprikker of de muffins gaar zijn. Als deze er droog uitkomt dan zijn ze gaar.

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Eet smakelijk!

Dit overheerlijke recept en nog vele anderen zijn te vinden op:

culinea

Leave a comment

Your email address will not be published.


*