Winactie: “boekenketting” – afgelopen

Vijf, hooguit zes, zal ik geweest zijn toen ik mijn 1e boekje kreeg voor mijn verjaardag. Ik kan het mij nog heel goed herinneren, omdat ik heeeeeel graag wilde lezen maar dat toen nog niet kon. Mijn moeder had het natuurlijk druk op die verjaardag en absoluut geen tijd om mij voor te lezen. Ik had daar zo de pest over in dat ik zo snel mogelijk lezen heb geleerd en er ging een wereld voor mij open…

De halve schoolbibliotheek heb ik uitgelezen en elke week zat ik braaf met mijn stapeltje boeken te wachten totdat de biebbus aan de overkant van de straat parkeerde. Afke’s Tiental, Wipneus en Pim, De Olijke Tweeling en natuurlijk De Vijf van Enid Blyton (verslonden!). Stiekem de Kameleon-boeken pikken van mijn broertje en mij voorzichtig wagen aan de romannetjes van Lenis Saris, heerlijk voorspelbaar en de voorloper van de feelgood romans 🙂

Zo raar, op school moest ik lezen en dat vond ik heel lastig. Van die “literatuur” waarvan ik natuurlijk op mijn 15e nog geen bal van snapte. Gelukkig trof ik een man, Marco, die ook gek van lezen is en hij verruimde mijn leessmaak met schrijvers zoals Stephen King en Tolkien. Nu ben ik 49 en nog steeds een groot leesfan. Van fantasy tot thrillers, van feelgood tot literaire romans… je kunt mij niet blijer maken dan met een mooi vers boek, de geur, de cover en natuurlijk een meeslepend verhaal. Het liefst naar andere orden, met emoties, acties, drama, liefde… you name it en ik dompel mij er in onder… ♥ mensen die al wat langer mijn blogs lezen weten dat De Reiziger van Diane Gabaldon mijn favoriete boekenserie is en al deze ingrediënten bezit (aanrader!).

Ben jij ook zo’n leesfan dan kun je deze winactie vast wel waarderen, speciaal “geïmporteerd” far away from China 🙂 deze speciale boekenkettinkjes! Ik ga er 8 verloten! Je hoeft hier niet zo heel veel voor te doen hoor: Like de Facebookpagina van MeerdanSandra (wordt gecheckt!), laat hieronder in reactie weten welk kettinkje je voorkeur heeft (maan, kat of boekenkast) en welk boek jouw favoriet is. Mocht je voor het eerst een reactie achterlaten op MeerdanSandra, dan moet ik het bericht goedkeuren dus niet schrikken als je het niet gelijk voorbij ziet komen 😉 Mocht je geen Facebookaccount hebben zet dit dan ook even in je reactie.

Ik kijk uit naar jullie favorieten!

Liefs Sandra

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 1 november 2017, daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

Jeetje, wat hebben jullie massaal gereageerd! Ik ga de dit weekend eens op mijn gemak 8 winnaars kiezen, de uitslag volgt 🙂

111 Comments on Winactie: “boekenketting” – afgelopen

 1. Monique Hörnschemeyer // 21 oktober 2017 at 09:30 // Beantwoorden

  Hoi Sandra,
  Ik vind de kat t mooist, maar ze hebben alle drie ‘iets’.
  Mijn favoriete boek is lastig want dat zijn er zo veel. Als alltime favo de kinderen van Bolderburen, blijft leuk om te lezen en voor te lezen.

  Groetjes

  Monique

 2. Natuurlijk vind ik het kettinkje met de boekenkast geweldig.
  Mijn fovo boeken zijn toch de Noordzeemoorden reeks van Isa Maron. Ik kon me daar zo in onderdompelen dat ik alles de boel de boel liet. Verder ben ik, net als jij, met een goed boek trek ik me terug en leef me helemaal in het verhaal.

 3. Ik vind die met de maan echt super leuk! Mijn favoriete boek is er niet 1 maar een hele serie. Ik vind de Harry Potter boeken nog steeds de leukste boeken die ik heb gelezen.

 4. De ketting met de maan maar ze zijn allemaal heel mooi dus ik zou al gewoon superblij zijn als ik eentje moest winnen

 5. Yvette Ververs // 21 oktober 2017 at 09:43 // Beantwoorden

  De Maan ketting vind ik heel mooi. Alle boeken van de Reiziger serie zijn favoriet. Zijn heerlijk om te lezen.

 6. John Coenraadts // 21 oktober 2017 at 09:43 // Beantwoorden

  Ik vind het kettinkje met de kat erg mooi. Natuurlijk omdat ik zelf twee katten heb en dus een kattenliefhebber. Een leuk boek over Katten is het boek Kat over vloer van Rachel Wells. het verhaal gaat over de kat Alfie. Een ondernemende kat. Een verhaal dat is geschreven vanuit de kat zelf. En het is een geweldig boek hoe sommige menselijke dingen door Alfie geïnterpreteerd worden.

 7. Oohh, Sandra, wat een heerlijke actie. En wat herkenbaar: de boeken van de Kameleon “stelen” van mijn broers in mijn jeugd. Alle bijna 100 boeken van Leni Saris heb ik bij elkaar gespaard en gelezen.
  Gelukkig is inmiddels mijn leesgebied uitgebreid. Boekenkasten te weinig daardoor en daarom gaat mijn voorkeur uit naar de boekenkastketting.
  I hope so…….wish myself luck.

 8. Desiree Engelbert // 21 oktober 2017 at 09:47 // Beantwoorden

  Fovorieten heb ik meer. Maar 1 die er uit springt is toch wel Carlos Ruiz Zafon ” De schaduw van de wind”.
  Tot tranen toe geroerd toen ik de laatste zin gelezen had. Mystiek, spiritueel,tragiek, stof tot nadenken. Prachtig!
  Het boekenkast kettinkje zou ik leuk vinden. Het lijkt sprekend op mijn eigen boekenkast. Wat leuk dat je ze weg wil geven!
  Groetjes Desiree

 9. Ik wil graag de kettinkje met de kat. Mijn favoriete boek is ACOTAR. Ik heb ook geen FB

 10. Wat een leuke actie Sandra! Ik kan niet anders: de Maan! Boeken omvatten energie in letters, creeeren wijsheid, vragen om een mening en mengen fictie met realiteit. Het maken van visualisaties een magisch proces, een reis door de woorden van geschreven scènes, maar ook gruwelen in onze gedachten.
  Mijn favoriete boeken zijn vooral spiritueel, heidens getint maar de Avalon reeks van Marion Zimmer Bradley staat wel bovenaan!

 11. Ik vind de maan de mooiste. Mijn favoriete boek is nog steeds “de wereld van Sofie”.

 12. Chantalle Bork // 21 oktober 2017 at 09:54 // Beantwoorden

  Ik vind het kettinkje met de maan geweldig.Mijn favoriete boek is er 1 die ik in mijn jeugd heb gelezen: De Kinderkaravaan,en het is eigenlijk best een zielig verhaal merkte ik toen ik het onlangs herlas

 13. leentje adriaensen // 21 oktober 2017 at 09:56 // Beantwoorden

  Ik vind ze alle 3 heel leuk. als ik echt moet kiezen word het de boekenkast of toch de poes. weet jij mag voor mijn kiezen uit deze 2. Ik ben een beetje een alles lezer en heb al zoveel gelezen. Dat ik al heel vaak gezegd die is heel goed. als ik daar moet tussen kiezen zo ik echt niet weten welk de beste is op dit moment heet Toni Coppers een beentje voor.Kan goed zijn dat het over een paar maanden weer iets anders is

 14. De maan is mijn favoriet en ik ga je liken op Facebook! Weer een boekenblogger erbij om te volgen 😀

 15. aangezien ik niet alleen superveel van boeken hou maar ook van poezen kun je al raden wat mijn favoriet is 🙂 deze ketting os echt supermooi ! Een echt favoriet boek heb ik niet, ik lees alles. Boeken van nicholas sparks hebben mss wat mijn voorkeur, ik lees deze in 1 ruk door .

 16. Ria Hogevonder // 21 oktober 2017 at 10:15 // Beantwoorden

  Wat een leuke actie, persoonlijk vond ik de ketting met de boekenkast het mooist. En Ja, ook de reiziger serie van Diana Gebeld om is 1 Van mijn favorieten. Maar ik heb er meer: net

  de serie van in de ban van de ring en de serie van het Hof van doorns en Rozen van Sarah J Maas,de serie van De Anderen van Anne Bishop. Andere favorieten zijn Karin Slaughter, Linda Jansma, Tess Gerritsen Cody McFadyen.

 17. Wat leuk ik zou graag de kat willen winnen mijn favo boek id breek me zit spanning

 18. Daniëlle De Braekeleir // 21 oktober 2017 at 10:23 // Beantwoorden

  Wat fijne kennismaking met deze blog ! Heerlijk !!

 19. Ook ik ben nadat ik heb leren lezen niet meer gestopt… Paul Biegel’s boeken, Kitty naar kostschool, ik kon er geen genoeg van krijgen!
  En nu nog steeds niet. Ik heb eigenlijk 3 favorieten, met Diana Gabaldon als grote nummer 1. Ook geweldig vind ik de Aardkinderen-serie van Jean Auel en de Harry Potter serie.
  Dus je begrijpt, het boekenkast kettinkje is aan mij wel besteed!

 20. Wat leuk om te lezen en zo herkenbaar. Ik had geen broer/zus om boeken weg te snaaien dus bij mij bleven het meidenboeken (heel beel Enid Blyton).
  Mooie en toepasselijke kettingen. Ken je het kinderboek “ik wil de maan”? Met lezen droom je weg in het universum, dus de maanketting wil ik heel graag winnen!

 21. Hoi Sandra, weer een leuke aktie van je hoor. Ik zou zelf voor de maan gaan.
  Heb zelf als laatste gelezen het boek De man die zijn schaduw zocht. Heerlijk deze boeken.

 22. Wat een leuke winactie. Ik vind de boekenkast ketting heel mooi en ondanks dat thriller mijn favoriete genre is is mijn favoriete boek van Hubert Lampo en dan de titel De eerste sneeuw van het jaar.

 23. Mijn favoriete hanger… moeilijk kiezen. Vind de maan erg mooi… maar hou ook heel veel van katten. Mijn favoriete boek is van Esther Verhoef – Rendez-vous… maar lees echt vanalles hoor. Alleen geen Stephen King en romans…

 24. Schitterend! Het kettinkje met de maan is zo bijzonder, doe dan ook heeeeel graag mee. Vroeger las ik graag Waterschapsheuvel en Pride and prejudice van Jane Austen. Mijn favoriete thriller serie is de Millennium-trilogie van Stieg Larsson. Echt super, bedankt voor deze kans! Volg je via Facebook en Bloglovin’ ❤ Janneke B

 25. Hi Sandra.
  Twijfel zo tussen de boekenkast en de maan…
  Zo grappig dat ondanks je ongeveer de leeftijd hebt van mijn mams dat ik vroeger ook al die boeken heb verslonden! Ik vond lezen in groep drie niet leuk en ineens had ik het te pakken en las ik alles 😛

 26. Nathalie Piersma // 21 oktober 2017 at 10:40 // Beantwoorden

  Ha Sandra, wat een leuke actie. Ik ben gek op katten dus welke ketting ik het mooist vind is niet zo moeilijk 😉 Mijn favo boek zijn eigenlijk alle boeken van Tonke Dragt, ik verzamel ze. Succes met een winnaar kiezen dat is vast niet makkelijk.

 27. Wauw wat een prachtige hangers Sandra..
  Ik doe heel graag mee, want hier word je echt heel blij van
  Ik zou heel graag gaan voor de boeken en de maan.. al zou het me eigenlijk niet uitmaken, ze zijn alle drie top gewoon omdat er boeken op staan .
  Mijn favoriet boeken van vroeger, waren de boeken van Nancy Drew en in September stond er een doos voor de deur voor de minibieb met alle boeken van die serie erin.. Ik stond letterlijk te jubelen hoe gaaf. Netjes bij elkaar gebonden met een touwtje de hele serie Nancy Drew.. Was ik nog maar 13 dan las ik ze opnieuw
  Hoe blij kun je zijn

 28. Manuela Heidman // 21 oktober 2017 at 10:53 // Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Ik vind de ketting met de maan erg mooi, maar ook die met de kat, dus die keuze laat ik aan jou als ik degene mocht zijn die uitgeloot word… Ik lees graag waargebeurde verhalen. Één van de indrukwekkendste vind ik “Mijn gestolen leven” van Jaycee Dugard… Maar als ik iets luchtigs en goed geschreven wil lezen zijn dat zeker de Harry Potter boeken… Die zijn al wat keren door m’n handen gegaan!

 29. Wat een heerlijke actie. Ik vind ze alledrie mooi, lichte voorkeur gaat naar de boekenkast. Er zijn wel wat boeken die ik bij mijn favorieten reken, doch er is ééntje die me door een heel zware periode heeft geholpen. Een boek dat me mee op reis heeft genomen, de wonderlijkste reis ooit en dat is ‘De stad van de dromende boeken’ van Walter Moers. Ik ben nu boven een boekenkamer aan’t inrichten in de stijl van Charles Dickens, beneden staan alle kasten letterlijk vol, klein beetje addicted…

 30. Craeynest Melissa // 21 oktober 2017 at 10:55 // Beantwoorden

  Dag Sandra,
  Eerst en vooral: leuke blog heb je! Ik had deze nog niet eerder ontdekt. En natuurlijk ook een toffe winactie. Mijn favoriete boek is IT van Stephen King. Jaren lag hij in mijn boekenkast maar ik had nooit de moed om aan dat dikke boek te beginnen want ik dacht altijd: zal die niet een beetje te langdradig zijn…? Maar eenmaal begonnen vond ik hem fantastisch! Nog maar eens een bewijs wat voor meester die King is! Ik zou voor de winactie kiezen voor de ketting met de kat. Ik zou hem zelf niet houden maar aan mijn beste vriendin geven (ze is de grootste katten- en boekenliefhebster die ik ken).

  Lieve groetjes,
  Melissa

 31. Wat een leuke actie! Ik vind het kettinkje met de boekenkast het allermooist!
  Mijn favoriete boek is lastig. Ik vind Lord of the Rings echt heel goed!

 32. De boekenkast of de kat! Mijn favoriete boek: één mens is genoeg van Els Beerten! Wat n fijne actie!

 33. Henriette Esselink // 21 oktober 2017 at 11:10 // Beantwoorden

  Wat heerlijk herkenbaar je blog.
  tot aan de boeken van mijn man toe die van oa Stephen King, SF en populairwetenschappelijke boeken hield. Een boek krijgen was een prachtig cadeau, daarna een abonnement op de bibliotheek. Op mijn 11e mocht ik buiten de regels om toch uit de volwassenenbibliotheek gaan lezen. Syl de Strandjutter was toen op tv en ik wilde het boek graag lezen. Bovendien had ik De jeugdbibliotheek al zo’n beetje helemaal uit. Ook veel sprookjesboeken gelezen en De Arendsoogserie. De boekenlijst van de middelbare school was wat taaier om door te komen, las veel in de avond laat in bed. Me verdiepen in en speciaalschrijver (Stijn Streuvels in mijn geval) vond ik dan weer wel interessant. Zelfs daardoor stonden er meer dan 40 boeken op mijn lijst. Ik ben sinds 2 jaar lid van een gezellige dames boekenclub, puur om mezelf in alle hektiek van mijn leven met werk en zorgkids te dwingen om meer te lezen dan alleen de krant en tijdschriften. En bovendien lees ik nu boeken waar ik zelf niet zo gauw opgekomen was. Zoals het geheime dagboek van Hendrik Groen. Lievelingsboek? Heb ik eigenlijk niet, Als het boek me meezuigt in een andere wereld vind ik dat het mooist. Liefst met een link naar een bestaande meer of minder recente periode in de geschiedenis Ben nu bezig in “de zoon van de verhalenverteller” van Pierre Jarawan. In mijn tienerjaren veel boeken die speelden in WOII gelezen, maar dat vind ik toch wel erg zwaar. Het fascineerde me toen hoe mensen dit elkaar konden aandoen en de kracht van mensen om in zo’n vreselijke tijd te overleven. Nou, een heel blog op zich dit. Ik vind het maantje het leukst trouwens haha!

 34. Leuke actie. En wat een overeenkomst tussen jouw verhaal en het mijne. Ik probeerde ook overal boeken vast te krijgen. Bij mij ging het zelfs zo ver dat ik in de winkel stiekem boeken in de winkelkar stopte. Helaas vond mijn moeder ze altijd. Maar soms kreeg ik ze toch. Gelukkig maar. En ook ik heb vroeger heel de dorpsbib uitgelezen.
  Mijn favoriete boek? Dat zijn er heel veel. Nu wacht ik telkens met spanning op een nieuw boek van Jussi Adler-Olsen. Maar het boek dat ik letterlijk versleten heb, was “Onder moeders vleugels”. Dat heb ik vroeger zeker 100 keer opnieuw gelezen.
  Voor de winactie kies ik voor de ketting met de boekenkast.

 35. Ow wat een herkenbaar verhaal! Leni Saris…
  Alleen vond ik de literatuur wel leuk om te lezen. Nog steeds wel.
  Natuurlijk ga ik voor de kat
  Mijn favoriete boek is literatuur: Vele hemels boven de zevende van Griet op de Beeck

 36. Sandra,
  Wat een leuke actie !!

  Mijn favoriete boeken zijn Harry Potter en de vuurbeker en Colman ^-^… Al zijn er nog een helehoop die heel dichtbij komen.

  Ik vind het kettinkje met de maan erbij het tofste ^-^

 37. Wat leuk! Ik wil graag een kans wagen voor de ketting met de kat. Naast boeken is de kat een grote passie dus deze zou perfect bij mij passen.

 38. Jellie de Vries // 21 oktober 2017 at 11:26 // Beantwoorden

  Goedemorgen Sandra
  Wat geweldig mooie kettingen. Mijn voorkeur gaat uit naar de maan. Zo mooi en dan lees ik mijn lievelingsboek aller tijden Jane Eyre van Charlotte Brontë

 39. Was vergeten mijn favoriete boek te vermelden. Pffff heb hier meer dan duizend boeken staan (waaronder heel veel met katten of honden in de hoofdrol) dus kiezen is wel moeilijk. Het boek Meliefje Meliefje is dan wel een van de boeken die ik onder mijn favorieten schaar.

 40. Karen van der Kooij // 21 oktober 2017 at 11:28 // Beantwoorden

  Wat een leuke actie! Ik zou graag de maan ketting willen winnen. Mijn lievelingsboek… De serie van ” De reiziger ” van Diana Gabaldon.

 41. Aletta Matheus // 21 oktober 2017 at 11:36 // Beantwoorden

  Ook ik ben al heel jong begonnen met lezen. Met 2 grote broers boven mij, las ik dus ook jongensboeken. Arendsoog, Biggles en de Bob Evers serie. Natuurlijk ook de meisjes boeken. Inderdaad Leni Saris, maar ook Joop ter Heul. Nu ben ik een thriller/detective lezer. Maar lees ook graag eens een feelgood boek. Tja de romantiek he 🙂 Maar ik lees ook graag kookboeken. Heerlijk om hele menu’s te maken in je hoofd. Ik kies graag voor het Kat slotje. Omdat ik niets liever doe dan lezen op de bank met mijn 2 katten erbij

 42. Hallo Sandra,
  De maan is mijn favoriete ketting.
  Mijn favoriete boek, nou ik heb er inmiddels vele gelezen maar lezen heb ik niet altijd leuk gevonden. Totdat ik 18 werd en het boek cujo van stephen king innmn handen werd geduwd, was verkocht…..las vanaf dat moment alles van stephen king liefst 3/4 boeken in de week.
  Inmiddels ben ik 40 en is het lezen iets afgenomen, maar thrillers en fantasie boeken zijn mn favoriet. Nu ben ik op zoek naar de kronieken van Narnia

 43. Diane Kooistra // 21 oktober 2017 at 11:37 // Beantwoorden

  Hoi Sandra

  Waar vind je toch zulke mooie sieraden. Mijn favoriete boek is een boekje dat ik 1000x aan mijn zoon heb voorgelezen. Ik hou van je tot de maan en weerterug…dus je kunt je voorstellen welke ketting ik het mooist vind.

 44. Hallo Sandra,
  Het kettinkje met de maan vind ik bijzonder mooi.
  Omdat ik een fan ben van korte verhalen en zelf ook verhalen schrijf is de keuze van mijn favoriete boek: ‘Alle verhalen’ van Lydia Davis.

 45. Leuke winactie. Ik kan of mag praktisch nooit meedoen met deze actie’s daar ik in Spanje woon. Mijn favoriete boeken zijn die van Tess Gerritsen, eigenlijk ook nog meerdere thrillers….De ketting met het katje vind ik het mooiste. Hier hebben we twee rooie ginger duiveltjes rondlopen…misschien hierdoor??

 46. Die met de kat
  Mijn favoriete boek is nog steeds ‘Duizend schitterende zonnen’ van Khaled Hosseini.

  Aan iedereen die meedoet, veel succes!

 47. Nancy van Heck // 21 oktober 2017 at 11:50 // Beantwoorden

  Ik vind het kettinkje met de kat het allermooist mijn favoriete boek is The green mile van Stephen King ik lees namelijk erg graag zijn boeken want ik vind hem een echte goede top schrijver.

 48. Wat een leuke aktie. Ik wil graag de maan winnen. Helemaal leuk.

 49. Boogaerts Kristek // 21 oktober 2017 at 12:38 // Beantwoorden

  Wat een leuke actie, ik vind de maan persoonlijk het mooist. Mijn favoriete schrijver is Stephen King en vooral IT. Ook de boeken vanJ.R.R. Tolkien kunnen me wel bekoren, in de ban vd ring heb ik al meermaals gelezen.

 50. Boogaerts Kristel // 21 oktober 2017 at 12:42 // Beantwoorden

  Wat een leuke actie. Ik vind ze alledrie leuk, maar de maan vind ik het mooiste. Ik ben een grote fan van de boeken vanStephen King en dan vooral IT wat net heel mooi is verfilmd. Verder heb ik vanaf mijn jeugd tot nu de boeken van J.R .R.Tolkien, in de ban van de ring heel vaak gelezen.

 51. Marije Ronteltap // 21 oktober 2017 at 12:52 // Beantwoorden

  Ik vind alle drie de kettinkjes geweldig! Maar mijn favoriet is dan toch die met de maan. Daar zou ik graag kans op maken.
  Mijn favoriete boek is eigenlijk een serie. De serie over Mara van de Acoma van Raymond E. Feist. Boek 1: Dochter van het Keizerrijk. Boek 2: Dienaar van het Keizerrijk. Boek 3: Vrouwe van het Keizerrijk. Weer een mooie actie voor ons! Fijn weekend!

 52. Hoi Sandra,

  Mijn all time favoriet is Arendje Pol, van M. Doekes- De Wilde. Deze verslond ik al toen ik nog een klein meisje was. Had ik hem uit, dan begon ik gewoon weer opnieuw.
  Nu lees ik nog steeds veel kinderboeken. Superjuffie is ook wel favoriet bij mij hoor. Ik lees ze ook graag voor aan mijn groep 5/6.
  O ja, ik vind alle kettingen erg mooi, maar die met de kat springt er toch wel uit.

  Liefs,
  Marjan

 53. Anita Hendrickx // 21 oktober 2017 at 13:04 // Beantwoorden

  Hallo, mits ik ook gefascineerd ben door de maan, is voor mij de hanger met de maan de mooiste. Mijn favoriete boek, dat heb ik eigenlijk niet, maar ik lees veel beoekn van Nora Roberts en Santa Montefiori.

 54. Hoi Sandra!
  Wauw superleuke actie!!
  Ik vind die met de maan het mooiste, maar de kat ook! En de boekenkast ook, kan moeilijk kiezen 😉 maar als ik dan toch moest kiezen, kies ik voor de maan.
  Mijn favoriete boek momenteel vind ik nachtschade. Dit is een mooie fantasyreeks over wolven.
  Veel succes nog met de actie!!
  Groetjes !

 55. Trouwens,op Facebook vind je mij als ‘juf Tiffany’.
  Heb je pagina geliked!

 56. Hoi Sandra, ik vind die met de maan het leukst. Mijn favoriete boek is de serie van Sterre Carron.

 57. Hoi Sandra,wat een leuke actie. Ik ben ook dol op lezen,al vanf het moment dat ik voor het eerst zelf kon lezen. Vaste prik op verjaardagen, boeken, kon niet mis. lees wel het liefst een echt boek, maar op vakanties dan maar een ebook, scheelt weer in de koffer. Mijn favoriete schrijver is Michener (o.a. van Centennial) alle 3 kettingen zijn leuk, maar de linker het leukst.

 58. Hanneke de Jong // 21 oktober 2017 at 13:34 // Beantwoorden

  Leuk zo’n FB pagina van een fervente lezeres. Ik lees ook heel veel, vooral thrillers zoals Loes den Hollander en Esther Verhoef. Lieve mama vond ik fantastisch en de Kraamhulp. De ketting van de boekenkast vind ik het leukst

 59. Monique mussies // 21 oktober 2017 at 14:04 // Beantwoorden

  Oh die maan ketting. Die zou ik graag willen. Ik ben een echte fan van de boeken van het kleine huis opde prairie van Laura Ingells Wilder

 60. Mijn favoriete boek tja, hangt er van af. De uitnodiging van William Paul Young is een heel bijzonder boek maar dat is wel een apart boek. Het achtste leven (voor Brilka) van Nino Haratischwili is ook een geweldig boek. De boeken van Diana Gabaldon kan ik ook van genieten. Als spannend boek met diverse plot twists: Het dossier van Anya Niewierra en voor een echte thriller, Sebastian Fitzek.
  Wat betreft de hanger, die met die kat vind ik wel erg leuk.

 61. Dominique De Mets // 21 oktober 2017 at 15:19 // Beantwoorden

  Mijn favoriete boek is “Souvenirs” van Nicole Montagne, een Nederlandse schrijfster. Nog niet lang geleden heb ik haar ontdekt. Ik vind ze heel goed. Wat de hanger betreft gaat mijn voorkeur naar de boekenkast.

 62. Mooie aktie, mooie kettingen, vooral de maan ketting is super leuk…
  Ik lees graag thrillers maar ook stephen king, enjoy sf en als kind heb ik t kleine huis op de prairie verslonden..

 63. Karina Miedema // 21 oktober 2017 at 16:35 // Beantwoorden

  De boekenkasthanger vind ik prachtig!!Mijn favoriete boek,het zijn er zoveel,alles van Ruth Rendell,Henning Mankell,Patricia Cornwell,Elizabeth George,Camilla Lackberg,Colin Dexter,Samuel Bjork,Mary Higgins Clarke enz.en de Harry Potterboeken en Dagboek van een geisha

 64. W.J. Corveleijn // 21 oktober 2017 at 16:35 // Beantwoorden

  Ik vind die met de maan echt super leuk! Mijn favoriete boek is er niet 1 maar heel veel. Ik vind de boeken van Stephen King en Don brown de mooiste boeken die ik heb gelezen.

 65. Wat heb je het me lastig gemaakt, hahaha. Zowel de kat als de maan vind ik mooi… ik kan er maar eentje kiezen, dus wordt het de maan. En vragen wat mijn favoriete boek is, is een hele enorme opgave. Mijn favoriete kinderboek is in ieder geval “De tijd is een cirkel” van Maalika Oulad Chaara. Verder heb ik teveel favorieten van Stephen King en is “Tijd van leven” mijn favoriete Dean Koontz. 🙂

 66. De ketting met de maan zou een mooie aanwinst zijn en mijn lievelings boek (alleenstaand)is een oude Never ending story

 67. Elsbeth Wijman // 21 oktober 2017 at 17:32 // Beantwoorden

  Hallo Sandra, wat een leuke actie! Het kettinkje met de naan is mijn favoriet. Ik mijn heugd las ik dezelfde boeken. Alleen had ik geen broer, dus leende ik de Kameleon-boeken in de bieb. Mijn favoriete boeken zijn die van Jeffrey Archer en Barbara Taylor Bradford.

 68. Voor mij is de boekenkast het mooiste. Mijn favoriete boek blijft in de ban van de ring. (Lord of the ring). Deze las ik al in 1972

 69. Zulk een leuke actie..
  Vind die maan-ketting wel heel bijzonder.
  Ben een lezer van zolang ik me kan herinneren. De centjes om boeken te kopen waren er vaak niet, maar ook strips waren een leuke aanvulling. Nu nog lees ik veel, heb zelfs tv niet vervangen toen de laatste stuk ging.
  Mijn favoriete boek…..moeilijk hoor….er zijn er zovele…..
  Momenteel staat “mijn dochter in Frankrijk ” door B.Keating met stip op 1.

 70. Die met de kat vind ik bijzonder mooi omdat ik en graag lees en 3 katten heb.

 71. Ik zou graag de boeken ketting willen winnen

  Mijn favoriete boek is lastig te benoemen omdat ik er teveel leuk vind. Maar het meest bijzondere boek is mijn eerste volwassene boek die ik kreeg, die kreeg ik van mijn Vader. De beste man Las alleen de krant anders had Hij mij nooit dit boek gegeven toen ik elf was. Het boek Eerst sterft de droom van Harold Robbins. En Hij is beslist geen schrijver voor kinderen. Maar ik genoot er wel van en heb later ook al zijn andere boeken gelezen maar die eerste was bijzonder en heb ik nog een aantal keren herlezen.

 72. De boekenkast ketting spreekt mij het meeste aan. Mijn favoriete titel is “het bureau”… Een paar delen om aardig wat tijd in door te brengen.

 73. Dag Sandra,

  de boekenkast vind ik mooi, maar ook de andere hebben iets speciaals.
  Mijn favoriete boeken zijn deze van Harry Potter. Even wegdromen naar een andere, wonderlijke wereld vol avonturen….. tochleuk.

 74. Hallo,

  De ketting met de maan is prachtig! Is meer de stijl van het sieraad wat bij mij past.
  Mijn favoriete schrijfster is loes den Hollander. Heb hier bijna alle boeken van en ben gek op haar schrijfstijl. Ik heb niet een echt favoriet boek maar wel favoriete plek en dat is een boekwinkel! Daar kan ik uren snuffelen op zoek naar boeken. Ik lees de omschrijvingen waar boek over gaat en lees dan een willekeurige pagina of de schrijfstijl mij bevalt en dan blijft niet bij 1 boek kopen. Het boek wat ik nu aan het lezen ben is van Daphne Deckers voor € 5 gekocht. Is nog eens leuk lezen toch?

 75. Hi Sandra,

  Ik zou heel graag die met maan of boekenkast winnen!
  m’n favoriete boek is safe haven van Nicholas Sparks en de film vind ik ook leuk 😀

  Meerdere boeken van hem zijn tof..

 76. Wat een leuke give away, dankjewel!
  Ik vind alle drie de kettingen erg mooi, maar die met de kat net nog iets mooier, omdat die wel heel erg lijkt op 1 van mijn eigen katten.
  Mijn allermooiste boek allertijden is nog steeds “Honderd jaar eenzaamheid” van Gabriel Garcia Marquez. Het is al lang geleden dat ik het gelezen heb, en door het beantwoorden van deze vraag heb ik eigenlijk wel weer zin gekregen om het weer eens te herlezen.

 77. Hoi Sandra,

  Wat een super leuke winactie is dit zeg!

  Ik vind alle drie de kettinkjes echt super, maar als ik moet kiezen dan ga ik toch voor het zilverkleurige kettinkje met de maan.

  Ik vind het lastig om een favoriet boek te kiezen, aangezien ik heel veel boeken echt geweldig vind. The lord of the Rings trilogie en de Harry Potter reeks staan toch wel bovenaan mijn favorietenlijstje. Fantasy is dan ook mijn favoriete genre.

 78. Hoi Sandra, ik probeer mijn kinderen net als ikzelf ook de leeskriebeltjes mee te geven. De oudste van 8 verslind encyclopedie’s… De jongste van drie is dol op voelboekjes 🙂
  Als tiener was Patrick Lagroux mijn favo schrijver…
  De ketingskes zijn heel mooi! Ik zou de boekenkast kiezen, en als ik win geef ik die aan mijn beste vriendin die momenteel in het ziekenhuis ligt. Door haar ziek zijn kan ze niet meer lezen en ik vind dat zo erg voor haar… Maar we blijven leven op hoop!

 79. Wat een leuke kettingen om te winnen. Aangezien ik een kattenliefhebber en een boekenfan ben ga ik voor de kat. Mijn favoriete boeken zijn die van Diana Gabaldon, “De reiziger serie”

 80. Die met de kat is leuk! Mijn favoriete boeken zijn De Kronieken van de Onderwereld (Ik gebruik Facebook niet)

 81. Hoi Sandra, dit is zo’n leuke actie!! En moeilijk kiezen, zowel voor de ketting als het boek!. Na hard nadenken wil ik toch voor die met de maan gaan en “Don Camillo” voorstellen als mijn favoriete boek. Het toont de wereld ronde de oorlog, maar dan op een ludieke manier en laat zien hoe 2 partijen die elkaar vijandig gezind zijn, hun geschillen even opzij kunnen zetten voor een beter doel. x

 82. Goh ik vind ze allemaal wel leuk! Maar als ik echt moet kiezen dan kies ik voor de boekenkast, en mijn favoriet boek? Nou euh ja ook weer moeilijk hoor, dan zal het “Frida Kahlo, een vrouw” zijn

 83. Ik ga natuurlijk voor die met de kat want ik ben een echte crazy-catlady en heb zelf 3 katten.Charly, James en jasmijn.James is erg ziek geweest en heeft me sedert begin vorig jaar al ruim 4000 euro gekost…ben dus zeker een beetje crazy-cat lady he.

 84. De boekenkast-ketting vind ik heel fancy. Ik heb thuis een enorme boekenkast, teveel boeken om er 1 uit te kiezen. Ik heb meerdere favoriete boeken voor volwassenen. Maar toen ik klein was, was er wel 1 boek dat ik elke keer weer uit de bibliotheek leende. En gekocht heb toen ik volwassen was en daarna al weer meerdere keren gelezen heb: Hasse Simonsdochter van Thea Beckman. Dus als ik er 1 moet kiezen, dan die!

 85. Ik vind de maan erg tof. De boeken van Stephen King zijn mijn favoriete boeken. (ik heb geen fb helaas)

 86. Sophia Grootjans // 22 oktober 2017 at 21:38 // Beantwoorden

  Ik doe graag mee voor de ketting met de boekenkasthanger.

  Mijn favoriete boekenreeks is The Dark Tower van Stephen King.

  Maar ik lees ook graag Terry Pratchett, Neil Gaiman, Raymond E. Feist, J.R.R. Tolkien, Karin Slaughter, Tess Gerritsen etc

  • Marije Ronteltap // 22 oktober 2017 at 23:30 // Beantwoorden

   Raymond E. Feist is ook mijn favoriete schrijver. Ik heb alle boeken. Heerlijk om nog eens en nog eens en nog eens te lezen.

 87. Zou heel graag de kat willen winnen. Heb net een fantastisch boek gelezen, jouw perfecte jaar van charlotte lucas. Diepe indruk gemaakt

 88. Dini Van Heumen // 22 oktober 2017 at 23:10 // Beantwoorden

  Ik zou voor die met de boekenkast gaan als ketting Favoriete boek. Zijn er zoveel. Kies ik toch voor de reeks van Harry Potter. Verslonden heb ik die en meerdere malen gelezen.

 89. Nicole Taffijn // 22 oktober 2017 at 23:54 // Beantwoorden

  Ik ga voor de kat mijn gezelschap als ik lees.en mijn favoriete boek is altijd degene die ik op dit moment lees: Rosie zegt ja een hilarische roman van Dawn french

 90. EJMC Pijnappels // 23 oktober 2017 at 00:33 // Beantwoorden

  Geweldig wat een super leuk idee is dit van deze leuke kettinkjes. Ik vind ze alle 3 erg gaaf, maar die met de boekenkast vind ik echt super leuk. Mijn favoriete boek zijn toch wel alle boeken van Jojo Moyes, na het lezen van Voor jou ben ik echt fan geworden van haar. Vind echt al haar boeken super mooi en fantastisch goed geschreven.

 91. van erum maria louisa // 23 oktober 2017 at 11:09 // Beantwoorden

  ik doe mee voor de boeken rekken,dat hoort zo bij het lezen

 92. Vera Van Den Eynde // 23 oktober 2017 at 12:50 // Beantwoorden

  Hallo Sandra, als ik moet kiezen wat mijn favoriete boek is, is het zo wie zo eentje van Karin Slaughter. Ik ben grote fan van haar werk en dan kies ik het boek “verbroken’ . Ik zou mij graag kandidaat stellen om de boekenketting ‘de maan’ te winnen.
  Groetjes
  Vera Van Den Eynde

 93. Ik vind die met de kat het mooiste. Favoriete boek…poeh dat is lastig zeg. Ik hou van zoveel verschillende boeken maar vooral young adult en literaire thrillers vind ik heerlijk om te lezen!

 94. Wat een mooie actie! Bij deze heb ik meteen jouw blog én jouw fb-pagina bij mijn favorieten gezet!
  Mijn voorkeur gaat uit naar de boekenkast-hanger, maar ook die met de maan vind ik heel speciaal.
  En het mooiste boek dat ik ooit gelezen heb? Heel moeilijk om op te antwoorden, vermits die lijst ellenlang is… Daarom twee titels die nu heel spontaan naar voor springen: “Birk” van Jaap Robben en “Wat rest” van Peter van Kraaij. Maar er zijn nog zoveel anderen die om die eerste plaats strijden! 😉

 95. sabine Martinez // 23 oktober 2017 at 15:02 // Beantwoorden

  OH wat mooie kettinkjes zeg. wat een super actie. vind het erg moeilijk welke ik het mooist vind. ik denk dan toch de maan aangezoen ik het grootste gedeelte in de avond uren lees (maar de kat is ook geweldig) SUCCES allemaal.

 96. Lyda van den Bos // 23 oktober 2017 at 15:36 // Beantwoorden

  Hoi Sandra, ik heb zóveel favoriete boeken, kan er niet één noemen. Wel moet ik denken aan Desiree van Annemarie Selinko. Prachtig en boeiend.
  Ik heb sinds kort een klein katertje, dus ik vind de ketting van de kat wel leuk, hoewel ze allemaal mooi zijn. 😉
  Leuke actie, hoor.

 97. de ketting met de maan is schitterend, zou ik graag winnen. En mijn favoriete boeken zijn historische romans en boeken over de Amish

 98. Evelien Kramer - ter Veen // 24 oktober 2017 at 15:47 // Beantwoorden

  Mooie kettings hoor, vooral die met de kat…

  Je kaakt het wel moeilijk hoor, om me te laten kiezen wat mijn favoriete boek is. Als jeugdboek ga ik dan toch voor “Het meisje in de gele auto”, al heb ik ook de Bianca-serie verslonden, net als Manege Picadro trouwens.

  “De Theeroos” en “De winterroos” van Jennifer Donnely vind ik helemaal geweldig. Helaas is het me tot nog toe niet gelukt om deel 3 te bemachtigen (je kunt hem als E-book kopen, maar ik wil natuurlijk de hardcover)…

 99. Astrid Langeveld // 24 oktober 2017 at 15:55 // Beantwoorden

  Wat een supergave winactie! Ik vind alle drie de kettingen echt super gaaf! Mij maakt het niet uit. Als ik zou winnen mag jij mij verrassen. Dat vind ik nog leuker! Welk boek ik het mooist vind vind ik lastig, omdat ik heel veel goede boeken heb gelezen. Ik ben wel erge fan van de serie the Lunar-chronicles. En net een boek uit dat mij echt verrast heeft nachten in New York van Sarah Morgan. Als laatste noem ik ragdoll van Daniel Cole.

 100. Hey Sandra,
  Vroeger ging ik als klein meisje altijd met mijn vader mee naar de bibliotheek bij ons in het dorp, ik voor mijn Tiny boeken en papa voor zijn studie en geschiedenis boeken . Nu kan ik genieten van Thrillers en true crime dat laatste vooral door gebeurtenissen die ik meemaakte, maar als ik dan echt een boek moet noemen dat me is bijgebleven is het De Theeroos reeks van Jennifer Donnelly . Het boek dat ook als kind veel las was Kleine lord Fontleroy, ik heb mijn zoontje naar de kleine lord genoemd “Cedric” . En ben ik ook weg van Jane. Austin, Ik hou gewoon enorm van boeken de sfeer de geur van een nieuw boek . Ik k kan je zoveel vertellen over boeken, ik geraak er niet over uitgepraat

 101. Ik vind de ketting met de maan het mooiste! Mijn favoriete boek is Vrouwe Middernacht!

 102. Annette Overvoorde // 31 oktober 2017 at 22:28 // Beantwoorden

  Superleuk Sandra, ik waag een kansje voor de maanhanger. Superleuk blog ook..dus ik blijf je volgen, grtss Annette

 103. Annick Van Goethem // 1 november 2017 at 00:09 // Beantwoorden

  Graag de maanketting moest ik winnen. Mijn favoriete boek is Weg zonder genade van John Hart. Gewonnen op FB en in 1 ruk uitgelezen.

 104. Hoi, ik waag ook een gokje, maakt niet uit welke, Mvg, Paula

 105. Ik vind de boekenkast gaaf maar ben naast boekenlezen ook dol op katten!
  Mijn beste boek is van kim noble wij allemaal.
  Zeer bijzonder boek en zeker als je van de psychiatrie geïnteresseerd bent een aanrader! Boek staat me nog bij.

 106. Lyda van den Bos // 3 november 2017 at 15:59 // Beantwoorden

  Wat een mooie kettingen, vooral die met de kat! (Heb net een kitten in huis gehaald 😉 ). IK heb geen favoriete schrijvers, of eigenlijk: ik heb teveel favoriete schrijvers, dus om er één uit te halen. Het laatst heb ik een boek van Loes den Hollander gelezen. Geweldig.
  Ik dacht dat ik hier al iets ingevuld had, maar kan het niet vinden. Dus mocht ik tóch dubbel staan: excusez moi!
  Fijn weekend!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: