Freddie Mercury keek naar beneden en zag…

Op maandagavond 13 november 2017 keek Freddie naar beneden. Hij zag Amsterdam, de Ziggo Dome om precies te zijn. Er stond wat te gebeuren daar: Queen & Adam Lambert would Rock Amsterdam. Hij was toch best wel benieuwd. Zijn oude strijdmakkers Brian en Roger stonden daar, aangevuld met een toetsenist, drummer en bassist op leeftijd en in zijn oude rol de jonge wilde Adam Lambert. Het publiek, in grote getale op komen dagen -het was binnen mum van tijd uitverkocht geweest- maakte er een gezellige boel van. Niks geen oudemannenpubliek daar: van jong tot oud en evenveel mannen als vrouwen. Onder hen een vader met zijn zoon van twaalf. Grappig genoeg was juist de zoon de grote Queen-fan.

Om half negen doofden de lichten goed getimed spontaan (zoals dat altijd gebeurt bij concerten) en een groot gejuich barstte los. Hammer to fall werd ingezet door de heren. Nou ja, ingezet…ingebeukt kan je beter zeggen. Freddie viel zowat van zijn wolkje. De bezetting op het podium was dan wel 60 plus maar met ongelooflijke energie werden de grote hits van Queen, zijn Queen, aan het publiek voorgeschoteld, Under Pressure, Somebody to Love, Bicycle Race, Love of my life, Who wants to live forever, I want it all, Bohemian Rhapsody, Radio Gaga, Don’t stop me Now en tussendoor ook een eigen liedje van Roger Taylor.

Adam Lambert mocht ook zijn eigen hit zingen en op een avond als deze beseft iedereen toch wel dat veel bands schatplichtig zijn aan Queen. Naast de enorme energie en echte rock die gelukkig dus nog bestaat viel ook de performance van Adam Lambert op: schijnbaar moeiteloos zingt hij alles en weet met enorme charme en humor het publiek voor zich te winnen. Hij benadrukt nog even dat hij geen Freddie is: er is maar een echte legende en dat is Freddie. Hij is wel enorm vereerd dat hij met de twee andere legendes mag samenspelen. Stiekem vind Freddie dit prima: hij gunt Queen deze zanger die natuurlijk geen Freddie Mercury is maar een beter alternatief is er niet te vinden.

Na ruim twee uur sluiten de heren af met We will Rock you en We are the Champions. Dat zijn ze zeker.

Freddie zag dat het goed was. Erg goed.

Marco van Pesch

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: