Ikigai werkboek – Bettina Lemke + winactie (afgelopen)

Iedereen heeft een ikigai: een reden van bestaan. Wanneer je in je leven kunt ontdekken wat jij de moeite waard vindt en wat betekenisvol is voor jou, zal je niet alleen meer voldoening vinden, maar ook langer leven. Het vinden van je ikigai zorgt voor meer inspiratie, levendigheid en energie: alles wat je nodig hebt om een gezonder en gelukkiger leven te leiden zoals de inwoners van Okinawa het leiden. Op dit Japanse eiland wonen meer gezonde en actieve honderdjarigen dan waar ook ter wereld!

Maar goed… hoe vind je… en hoe hou je je ikigai… Bettina Lemke heeft hier een werkboek voor gemaakt. Dit boekje met praktische oefeningen helpt bij het vinden van jouw ikigai.

Uiteraard heb ik proef om de som genomen en ben aan “het werk” gegaan. Het boek bestaat uit 2 delen. Deel 1 legt meer uit over de achterliggende gedachte van Ikigai en het zoeken ernaar. Het 2e deel zijn echt de oefeningen. Het is niet nodig om het boek chronologisch te volgen. Zelf heb ik het om en om gedaan. Een hoofdstuk in deel 1 en daarna een hoofdstuk in deel 2.

Zweverig? Zeker niet, het is fijn om datgene wat in je hart (verstopt) zit stap voor stap middels dit werkboekje naar boven te krijgen. Waar werd je al kind al blij van? Waar droomde je van? Wat doe je graag, wat kan je goed, wat heeft de wereld nodig… Ik heb het als heel fijn ervaren om even een moment voor mezelf te nemen om dit soort dingen weer op een rijtje te krijgen ♥

Liefs Sandra

Auteur: Bettina Lemke – Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V. – 141 pagina’s – Verschenen: september 2016 – ISBN: 9789401608053

Na twintig jaar zul je meer spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan dan van je daden. Gooi de trossen los, verlaat de veilige haven. Vang de wind in de je zeilen, onderzoek, droom, ontdek. – Mark Twain.

Wil jij ook op zoek naar je ikigai? MeerdanSandra mag 1 exemplaar van dit werkboek verloten!

Wat moet je hier voor doen? Like de Facebookpagina van MeerdanSandra (wordt gecheckt, mocht je geen facebook hebben, vermeld dit dan in de reactie) en laat een reactie hieronder achter op de vraag: Waar werd jij als kind blij van?

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 21 november 2017, daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

De winnaar is van het Ikigai werkboek is Brigitta Dielman-Bleeker, gefeliciteerd!

13 Comments on Ikigai werkboek – Bettina Lemke + winactie (afgelopen)

 1. Als kind werd ik blij van muziek luisteren en boeken lezen. Ja, toen al de radio ging keihard en ik zat elke week klaar om de mooiste nummers uit de top40 op te nemen.

 2. Gelukkig werd ik van het bezig zijn met mijn pony. Met borstelen, rijden in het bos, springles, dressuurles en op concours gaan. Het buitenzijn en dan binnen opwarmen met thee en een goedc boek.

 3. Ingrid van der Vorst // 11 november 2017 at 13:21 // Beantwoorden

  ’s avonds buiten spelen in de sneeuw. Bij het licht van de straatlantaarns glijden over de gladde weg….er hing zo een speciale atmosfeer. Vrij, blij en iets wat spannend.

 4. Als kind werd ik blij van mijn vriendjes en vriendinnetjes en van ’s avonds lezen voor het slapen gaan. Ik heb geen facebook, maar doe graag mee.

 5. Karin van Asseldonk // 12 november 2017 at 08:19 // Beantwoorden

  Dat lijkt mij een mooi werkboek! Als kind werd ik blij van knutselen en creatief bezig zijn, van zingen en dansen.

 6. Brigitta Dielman-Bleeker // 12 november 2017 at 17:01 // Beantwoorden

  Ik werd en word altijd blij van buiten zijn. Ik vond het dan ook heerlijk om met mijn vader een rondje op de fiets te gaan en dan vanaf Uitgeest een ijsje eten in Krommenie. Echt geluksmomentjes… die herinneringen koester ik nog steeds met liefde.

 7. Van Den Eynde Vera // 13 november 2017 at 15:11 // Beantwoorden

  Ik werd als kind blij als het kermis was in het dorp. Dan mochten wij vissen en op de draaimolen zitten. Ook van muziek en dansen werd ik blij. Zo droomde ik altijd dat ik later danseres zou worden, wat helaas niet gebeurt is.

 8. Als kind werd ik blij van schommelen met de poes op schoot of mijn boterham opeten in de stal tussen de koeien.

 9. In de herfst werd ik al kind heel blij van de geur van draadjesvlees en stoofpeertjes die gaar moesten worden

 10. Zomers doorbrengen onder de koelte van de okkernotenboom bij m’n grootouders, snuisteren tussen de stripalbums van Flair’s Claire en leesboekjes van ‘De Vijf’ van mijn tante, eerste dag van de grote vakantie genieten van de rust en languit in het gras liggen en kijken naar de motorvliegtuigen in de verte, met de buurkinderen ’s zomers heel laat buitenspelen in de doodlopende straat, goed verscholen onder mijn parapluutje door de zachte plensbuien lopen, herfstwandeling door het bos en paddenstoelen zoeken, liedjes zingen bij de kleurrijk verlichte kerstboom,…

 11. als ik bij opa en oma was. Ze hadden een weitje met schapen, een pony, konijnen. Ik was (ben) graag bij de dieren.

 12. Boeken lezen, straf krijgen en dan langs de boekenkast lopen en stiekem een boek meenemen naar boven en dan heerlijk lezen.

 13. Van knikkeren!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: