Interview Pjotr Vreeswijk + actie (afgelopen)

Gisteren publiceerde ik mijn recensie van “Dwaalspoor”, de 2e actiethriller van Pjotr Vreeswijk. Ik heb hem vorig jaar onder het genot van een bak snert al eens mogen ontmoeten. Nu zijn nieuwe actiethriller Dwaalspoor uit is heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem wat vragen toe te sturen (lang leve de digitale snelweg), welke hij speciaal voor de lezers van MeerdanSandra heeft beantwoord!

Wie is Pjotr Vreeswijk? Verliefd, verloofd, getrouwd, kids, huisdieren, wij willen aaaaallles weten!

Wie is Pjotr Vreeswijk? Ik ga jouw rijtje gewoon even af. Ik ben de man van Mariska en vader van Mike en Nina. Ze zijn 9 en 4. Ik heb een hond Gijsje, een Franse Bull. Maar als ik heel eerlijk mag zijn; ik heb niet zo veel met honden. Zielig he, voor Gijsje. Ik hou van sporten, ik doe dit om de dag, ongeveer 40 minuten en wij zijn allemaal gek op vakantie vieren en reizen.

Wanneer ben je begonnen met schrijven en de grote is vraag is natuurlijk waarom?

Ik heb dit wel vaker verteld, maar het blijft een mooi verhaal. Een jaar of 4 geleden vond ik een multomapje in de schuur. Ik had er als kind allemaal horrorverhaaltjes in geschreven. Ik was het mapje en daarmee mijn voorliefde voor het schrijven helemaal vergeten. Net op het moment dat ik me afvroeg wat ik met de rest van mijn leven wilde doen (oei, dit klinkt heftig) vond ik het mapje. Het kwam als geroepen!

Hoe combineer je een baan bij de politie met schrijven? Ennuh, heb je al ideeën voor een volgend boek of loop ik nu erg hard van stapel?

Op zich is dat niet zo moeilijk hoor. Ik werk 36 uur in de week. Maar het mooie van mijn job is, is dat ik de uren zelf kan invullen. Ik verdeel die 36 uur over vroege en late diensten in 7 dagen. Ik hou zeeën van tijd over. Serieus. Heerlijk ook.

O ja, Ik ben alweer aan het schrijven. Ik wil er nog niet heel veel over kwijt maar ik blijf in iedere geval in hetzelfde genre schrijven. Dat bevalt me voorlopig best.

Zou je fulltime schrijver willen worden/zijn?

Als het de rekeningen zou betalen? Waarschijnlijk wel.

De laatste keer dat ik je sprak zaten wij aan een bak snert bij Coenraad en vertelde je dat je bijna geen boeken meer leest. Is dat ondertussen veranderd? Zo ja, wat lees je dan? Zo nee, waarom lukt het lezen niet?

Nope. Ik lees nog steeds niet. Raar he. Het voelt een beetje als vloeken in de kerk als ik me bedenk dat dit interview op een site voor lezers komt te staan. Ik vind het lastig er tijd voor te vinden. Ik kan me ook slecht op een boek concentreren en als ik schrijf heb ik geen behoefte aan de afleiding. Trouwens, ik las laatst Zero Hour van Clive Cussler, bedenk ik me net. Heerlijk boek. Hij is mijn held.

Waarom heb je gekozen voor de Belgische nationaliteit van je hoofdpersonage Alex de Klerck?

Hij is Frans. Hahaha… Maar maakt niet uit. Hij werkt in Brussel. Zijn moeder is een Belgische en zijn overleden vader een Zuid-Afrikaan. Alex is tot Fransman genationaliseerd door zijn tijd als legionair in het vreemdelingenlegioen. Ik heb voor Brussel als middelpunt gekozen omdat dit nou eenmaal het bestuurlijke centrum van Europa is.

Ik heb je op diverse foto’s voorbij zien schuiven in de media, in mijn leesbeleving zou je zomaar Alex de Klerck kunnen spelen in een verfilming van je boeken. Zie jij jezelf ook op het witte doek schitteren en zo nee, welke acteur zou anders een geweldige Alex de Klerck zijn? Zou je een verfilming sowieso zien zitten?

Nou bedankt voor het compliment. Maar ik zie eigenlijk een iets jongere Alex De Klerck voor me. Op zich zou het natuurlijk fantastisch zijn als er ooit een verfilming komt. Laatst riep ik op eenzelfde soort vraag spontaan ‘De jonge versie van Val Kilmer’ Geen idee waarom ik dat zei. Hij is hopeloos achterhaalt.

En dan nu, even een snel rondje kort door de bocht 🙂

Favoriete muziek?
Metal. Ik luister er m’n hele leven al naar.
Favoriete boek?
Dat is een hele reeks: Jon Smith van Robert Ludlum.
Favoriete vakantieland?
Ik ben gek op reizen. Amerika vind ik te gek. Maar wij zijn ook van het strand. Op Curaçao hebben we de mooiste vakanties beleefd.
Favoriete gerecht?
Ik ben gek op pittig eten. Surinaams denk ik.
Bijna niemand weet dat….
Ik er nooit over droomde schrijver te worden (nu weet iedereen het).
Wat wilde je vroeger, als klein jongetje worden?
Muzikant. Het liefst in KISS.
Wat is je grootste droom?
Ik heb geen grootste droom. Ik ben een gelukkig mens. Ik hoop dat we als gezin nog lang mooie reizen kunnen maken en kunnen genieten. Dat is wat ik wil.
Ik word blij van?
Ik word blij van bier drinken in de kroeg met een vriend, van rustige ochtenden in de Starbucks samen met Mariska. Of met de kids naar de film. Ik word blij van schrijven, sporten en slapen. O ja, en eten. Het liefst heel uitgebreid.
Guilty pleasure?
Pannenkoeken met spek, kaas en stroop.
Favoriete quote?
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Het is cliché, ik weet het. Maar voor mij is het waar.

Pjotr heel erg bedankt voor je openhartigheid, ik heb nu een beeld van jou met Kiss-make-up 😉 

Voor de actiethrillerliefhebbers… MeerdanSandra mag 1 exemplaar van “Dwaalspoor” verloten!

Wat moet je hier voor doen? Like de Facebookpagina van MeerdanSandra (wordt gecheckt, mocht je geen facebook hebben, vermeld dit dan in de reactie) en laat een reactie hieronder achter op de vraag: Waarom zou jij dit boek willen lezen?

Bij het invullen van je mailadres wordt je automatisch lid van de nieuwsbrief van MeerdanSandra, je kunt dit te allen tijde weer opzeggen. Deze actie duurt t/m 18 november 2017, daarna krijgt de winnaar persoonlijk bericht (dus laat een geldig mailadres achter!) en zal op Facebook worden vermeld.

De winnaar van “Dwaalspoor” van Pjotr Vreeswijk is Chantal Hofmeester, gefeliciteerd!

19 Comments on Interview Pjotr Vreeswijk + actie (afgelopen)

 1. Ik heb masterplan gelezen en was daarover enthousiast. Ik wil heel graag de volgende avonturen van Alex lezen!

 2. Jouw recensie heeft mij heel nieuwsgierig gemaakt. Jij brengt mij iedere keer weer op het spoor van auteurs die ik nog niet ken.

 3. Ik heb het vorige boek ook gelezen en dit was geweldig! Ik had graag bij de boekpresentatie in Scheveningen aanwezig willen zijn, maar ik kon niet. Nu heb ik alsnog de kans om te kijken of het vervolg net zo goed is. Ik ben heel benieuwd.

 4. Wat een leuke actie ( en wat een leuk interview )
  Waarom ik dit boek graag zou willen lezen ? Het leven is een groot Dwaalspoor , waarin iedereen hoopt uiteindelijk zijn weg te vinden. Met vallen en opstaan. Het zou het tweede boek worden dat ik ga lezen van Pjotr

 5. Ik ben gek op actie, spanning en trillers.. heb al meer van hem gehoord dus lijkt mij een goed boek die ik graag in mijn boekenkast zet nadat ik hem verslonden heb.

 6. Tanneke Burggraaff // 8 november 2017 at 16:22 // Beantwoorden

  Voor mij is Pjotr Vreeswijk nog onbekend als auteur. Nou ja, wat betreft zijn boeken dan, want het interview met hem geeft al een beetje aan wat voor persoon hij is. Een beetje zeg ik. Leuk interview. En…tja ik ben wel heel benieuwd naar zijn boek. Korte hoofdstukken, vlotte akties…ja heel graag wil ik die lezen.

 7. Thanks voor de recensie en het leuke interview!
  Ik maak graag kennis met Pjotr, heb zin in de spanning, de puzzelstukjes en uren ontspanning! Via het boek dan……..

 8. Lijkt me een erg mooi boek, de recensie heeft me nieuwsgierig gemaakt. Helaas heb ik geen facebook maar toch zou ik graag meedoen!

 9. had al eerder hier gereageerd dat ik mee wilde doen maar ik krijg geen mails met vervolg reacties , dus ik denk dat vergeten aan te vinken . Dus daarom dit berichtje , zodat ik onderaan nog even kon aanvinken dat ik mails voor vervolgreacties wil en mails voor nieuwe berichten . Succes met loten , ik ga heeeeeel hard duimen ondertussen . Ik hoop dat het “spoor” naar mij toe leid , haha

 10. Hm ben heel benieuwd naar dit boek! Ik heb nog geen verhaal van hem gelezen maar hoor vooral heel veel positieve dingen over zijn werk van mede boekliefhebbers wat mij uiteraard nieuwsgierig maakt 🙂

 11. Nu ben ik na dit interview benieuwd naar hoe een schrijver die zelf weinig leest, schrijft.

 12. Silvia Elzelingen // 16 november 2017 at 18:37 // Beantwoorden

  Waarom? Omdat iedereen hem al gelezen schijnt te hebben en ik niet. En ik wil ook zo graag… Het verhaal interesseert me enorm en ik zou het boek heel graag willen winnen en lezen.

 13. lijkt mij een mooie actiethriller van Pjotr Vreeswijk.

 14. Ik ben nieuwsgierig gemaakt, goede recensies en ja dan wil ik het boek lezen.

 15. Graag lees ik dit boek van Vreeswijk omdat de inhoud mij erg interessant en beklijvend lijkt. Ik ben benieuwd.

 16. omdat ik echt dol van op thrillers.

 17. Voor de lange wintermaanden

 18. Ik ben dol op thrillers en heb nog nooit iets van deze auteur gelezen. Misschien gaat hij ook wel tot een van mijn favoriete thrillerauteurs behoren.

 19. Heel nieuwsgierig geworden n.a.v het interview.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: