Meet & greet Jenna Blum

Caroline van Mustreadsornot vroeg of ik haar wilde vergezellen naar uitgeverij Boekerij naar Jenna Blum. To be honest, ik had haar vorige boek “Het familieportret” niet gelezen maar ik had online heel veel positieve reacties over haar boek voorbij zien komen dus ik was gelijk enthousiast. Caroline komt ergens uit de krochten van Zuid-Holland vandaan, dus na een lekker hapje eten bij mij thuis in Zaandijk zijn wij om 18.30 uur vertrokken naar Amsterdam met zeer duidelijke instructie van Marco en navigatie op de telefoon. Kan niet fout gaan zou je denken… met de parkeergarage van de Stopera in het zicht zijn wij toch in staat geweest om een afslag te vroeg af te slaan (best knap!) en het halve centrum van Amsterdam incl. rinkelende trams met zweet op de rug te doorkruisen en uiteindelijk wel de goede weg te vinden. Een klein beetje te laat kwamen wij bij de Boekerij binnengehold, Jenna Blum was er gelukkig zelf ook nog niet. Een turbulent begin van de avond…

Jenna Blum was in Nederland ter promotie van haar nieuwe boek “Verloren familie”, Nederland is het 1e land waar het boek uit. Zelfs in Amerika, waar zij vandaan komt, kom het pas in juni 2018 uit. De groep die deze avond aanwezig was, waaronder mijn persoontje, hadden het boek al eerder thuis gestuurd gekregen en ik was zelf ongeveer op de helft van het boek. Jenna werd geïnterviewd door Carla de Jong ( ja inderdaad, óók schrijfster van o.a. De Johanssons). Het thema wat “Familieportret” en “Verloren familie” gemeen hebben is het leven na de Holocaust door overlevenden en hun familie en de problematiek waar zij tegenaan lopen. Jenna heeft voor de Spielberg-foundation heel veel van hen geïnterviewd en deze verhalen verwerkt in haar boeken. Met een Joodse vader en een half Duitse moeder is zij altijd al geïntrigeerd geweest door de 2e wereldoorlog en als meisje las zij het Dagboek van Anne Frank.

Toen zij een boek wilde schrijven kon het ook niets anders zijn dan een boek met dit thema. Het heeft haar 10 jaar een research gekost om het 1e boek uit te brengen. “Verloren familie” ging een stuk sneller, als is 3 jaar evengoed een lange “zwangerschap” zegt zij met een knipoog. Haar boeken zijn een soort van “kindjes” voor haar maar het was ook een opluchting dat zij eindelijk haar verhaal kwijt kon. Hierna konden wij als lezers inhoudelijke vragen over “Verloren familie” en zijn hoofdpersonages stellen. Over het gedrag van Peter welke de kampen heeft overleefd, over echtgenote June die geen natural mom is, over fotograaf Julian die een echt hot mass is, over dochter Elsbeth die ook door het verleden van haar vader is gevormd. Ik zal niet te veel tipjes van sluier oplichten (spoiler, spoiler…) maar 1 ding kan ik wel vertellen: Peter komt weer terug in het volgende boek van Jenna!

Hierna komen wij uit op het stokpaardje van Jenna: Trump. Zij verontschuldigt zich voor haar president als Amerikaanse en legt in stevige taal en gezichtsuitdrukkingen (The Trumpface) uit waarom zij hem zo’n slechte president vindt. Haar afschuw t.o.v. van zijn afbraakpolitiek is zo groot dat zij haar bekendheid als schrijfster gebruikt om deze uit te spreken. Ik vond haar al een leuke betrokken vrouw maar door haar duidelijke statement heb ik haar in mijn hart gesloten. Mijn sympathie voor haar wordt nog groter als ik later mijn boek laat signeren en zij alle tijd voor mij en andere aanwezigen neemt voor een persoonlijk praatje. Bijzondere avond met een bijzonder leuke vrouw ♥ De volgende ochtend heb ik “Verloren familie” uitgelezen…. en op de laatste bladzijde van het boek had zij mij bij de lurven… in tranen was ik…

Liefs Sandra

Klik hier voor de recensie!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: