#MeToo maar dan anders…

Blog van Jetske: Het is 4 uur in de nacht, ik ben klaar wakker en lig te malen… al die berichten over aanrandingen, misbruik en verkrachtingen maken mij onrustig. Hoezo zal je denken, jij ook al? Nee, niet op die manier maar toch ben ik slachtoffer. Ik was namelijk getrouwd met een misbruiker. Natuurlijk wist ik van niks, had dat niet eens kunnen bedenken tot ik dat telefoontje! kreeg.

Dan wordt het zwart om je heen, donkerzwart zeg maar. Ongeloof, boosheid, paniek, alle gevoelens renden door elkaar. Toen ik hem confronteerde met deze boodschap gaf hij het gelijk toe maar het was iets van vroeger… dat gebeurde niet meer. Oh en hoe graag wil je dat geloven en hoe dom kun je zijn om dat te geloven. Dan probeer je dus verder te leven en zo “normaal” mogelijk te doen. Gelukkig had ik Sandra waar ik in blinde paniek heb heen gebeld, die probeerde mij zoveel mogelijk te steunen. Zij was net bevallen van haar 1e kindje, het arme kind donderde gelijk van haar roze wolk af.

Het was zo gek, ik kon soms net doen of HET er niet was, er komt iets boven drijven wat je niet kent, een soort overlevingsdrang. Mijn jongens wisten het niet, ik durfde niet, stel dat zij ook ……dan had ik hem moeten vermoorden, dus ik hield mijn mond.

Toen werd ik ziek, behoorlijk ziek en heb HET gewoon een tijd geparkeerd, moest dit eerst overleven. Maar gewoon verder leven daarna ging natuurlijk niet lukken. Ik kreeg er beelden bij, dingen vielen op zijn plek, bepaalde gebeurtenissen snapte ik ineens. Hoe sommige (jonge) mensen ineens uit beeld verdwenen. Zijn gedrag en drank(mis)bruik werkten daar natuurlijk ook aan mee en na bijna veertig jaar huwelijk heb ik de knoop door gehakt en ben gescheiden. Daarna zijn er nog veel meer dingen aan het licht gekomen, er gaat een beerput open. Hij heeft zijn hachje proberen te redden, zelfs over de ruggen van zijn gezin. Maar dat ligt achter ons… hij is inmiddels overleden, ik zeg gerechtigheid hoe cru het ook klinkt.

Achter al die #MeToo verhalen zitten nog meer slachtoffers dan alleen degene die misbruikt zijn, alle misbruikers hebben ook een gezin of familie. De heren zouden daar ook eens aan moeten denken voor ze zich vergrijpen en hun macht misbruiken.

Liefs Jetske

8 Comments on #MeToo maar dan anders…

  1. Wat heftig Jetske, alleen mis ik wie hij misbruikte? Kinderen of andere vrouwen? Je bent een sterke vrouw en heb respect voor je.

  2. Wat verschrikkelijk voor alle partijen (behalve de dader) om daar weer uit te komen .

  3. Lieve Jetske, wat vreselijk dat je dit is overkomen en wat goed dat je dit aan durft te kaarten! Familieleden en vrienden van de daders worden maar al te vaak vergeten in dit soort situaties, en jullie zijn op jullie eigen manier natuurlijk ook slachtoffer. Ik wens je heel veel sterkte en goede moed! Jullie mogen niet vergeten worden, net als alle andere directe én indirecte slachtoffers! Liefs, Laura

  4. Ik kende het verhaal al. En heb je leren kennen als een sterke optimistische vrouw. Die resoluut besloten heeft verder te leven zonder deze dader. Heel veel respect daarvoor.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: