Pompoensoep

Meestal heb ik de pompoenen ter decoratie voor de deur liggen maar deze soep is ook niet te versmaden. Heerlijk herfstig ♥

Ingrediënten:

 • 1,2 kg. pompoen
 • 2 uien
 • 2 tenen knoflook
 • 250 gram winterpeen
 • 3 el olijfolie
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 tl komijn (djinten)
 • 1 liter water
 • 1 groentebouillontablet
 • 2 druppels tabasco
 • bekertje crème fraîche, 125 gram

Bereiding:

Snij de pompoen in schijven. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snij met een scherp mes de schil er af en snij de pompoen in grove stukken. Snij de ui en knoflook fijn en schil de winterpeen en snij deze in plakken.

Verhit de olie in een grote pan en bak de pompoen, winterpeen en ui 5 min. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en komijn toe. Schenk het water erbij en voeg het bouillontablet toe. Breng aan de kook en laat alles in 30 min. gaar worden

Verwijder de laurierblaadjes. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met de tabasco, peper en zout. Roer de crème fraîche los met een lepeltje, zodat deze smeuïg wordt. Schep de soep in diepe borden of kommen en schep er crème fraîche op.

Eet smakelijk!

Voor meer lekkere recepten op deze site, klik hier!

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Pompoenmuffins met roomkaas topping – MeerdanSandra.nl

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: