De magie van kerst!

Afgelopen dagen kwamen er allemaal prachtige foto’s op social media voorbij…. Het was nog maar het weekend voor de Kerst en half Nederland heeft er gewoon 4 kerstdagen van gemaakt, gourmetstellen, fonduepannen en champagneglazen zijn uit het stof vandaan gehaald en iedereen zit in zijn meest blingblingende outfitjes te shinen om te laten zien: wat hebben wij het gezelligggggggg!

Ik ook hoor, ik doe er net zo hard aan mee… maar toen ik vanmorgen naar slaap “stinkend” in mijn nogal verwassen pyjama (er ligt een nieuwe verse pyjama onder de boom dan kan dit “vod” eindelijk weg, maar hij zit zo lekker) op de bank zat, moest ik een beetje in mijzelf lachen. Want achter al die blingbling zit natuurlijk ook een gewoon gezinsleven…

Half 10, ik schrik wakker, mijn man en 3 pubers zijn nog in dromenland, ik schiet mijn oude pyjama aan en op mijn opa-pantoffels sluip ik richting badkamer. Ik loop richting de 50 en het voelt allemaal niet zo heel soepeltjes meer, ik kreun en kraak de trap af, zet de kachel en de kerstboom aan en, jottum, begin de afwasmachine uit te ruimen. Waar zijn toch die kerstkabouters als je ze nodig hebt? Hierna vis ik het gourmetvlees uit de vriezer, mijn god…. ik denk dat de hele straat hier wel mee kan gourmetten, hoe kan het toch dat ik altijd denk dat ik tekort heb? Dan heb ik het nog niet eens over die halve school vissen die in de koelkast ernaast liggen te kwispelen…

Ondertussen is Marco ontwaakt, hij maakt onze 3 pubers wakker. Ik dek de tafel lekker kerstig, duivenkater, suikerbrood, kerstboombroodjes uit de oven, schattig chocolaatje erbij. “Waar is het verse sap” vraagt mijn oudste dochter… damned vergeten… straks nog maar even naar dichtstbijzijnde open supermarkt om sap te halen voor kerstochtend nummer 2… als we nog honger hebben morgenochtend… na het gourmetten van vanavond!

“Mammmmm, heb je nog schone handdoeken?” Het hele spul gaat douchen voordat zij zich in de kerstoutfit hijsen. Uiteraard heb ik schone handdoeken! Die liggen, samen met nog 3 wasmanden gewassen en schoon wasgoed, klaar om opgeruimd te worden. Voordat ik zelf onder douche spring, vouw ik deze wasmanden nog even leeg en verdeel ze onder de verschillende slaapkamers. Sowieso wel handig om daar geen was te hebben hangen met al die overheerlijke gourmetdampen die, ondanks de gesloten deur, toch hun weg naar boven vinden. Dat is het enige en nogal overduidelijke nadeel van gourmetten: die gore vette lucht!

Na “Mammmmm, die trui die aan het rek hangt is nog nat, welke moet ik nu aan?”…. en “Ik doe echt geen panty aan hoor, ik kan toch makkelijk met blote benen naar buiten” is het hele spul aangekleed en kan ik eindelijk mijn goddelijke toch wel wat zweterige lichaam onder die douche warfen… he gat, waarom blijft er allemaal water staan in de douchebak? Straks maar even aan mijn schatje vragen of hij die halve haardos van onze 2 dochters uit dat doucheputje wil vissen… He he, eindelijk klaar… ik trek mijn nieuwe, net gekochte kerstjurkje aan en ga op een kleedje zitten op de stoel. Had ik al gezegd dat mijn nieuwe jurkje afgeeft? Zwarte nagels en handen, zwart beddengoed, zwart lijf…. Ik heb het nu gewassen en zit in de testfase? Geeft het nog af… of niet? That’s the question 😉

Liefs Sandra

2 Comments on De magie van kerst!

  1. Wat een gezellige boel bij je Sandra. Je verwoord het ook op zo’n leuke manier. Heb je er al eens aan gedacht om zelf een boek te schrijven? Je eerste fan heb je hoor.

  2. Mmmm, ik denk dat ik mij maar bij mijn stukjes van rond de 500 woorden blijf houden 🙂 net leuk… misschien een boekje met al mijn blogs, dat lijkt mij wel leuk!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: