Het jaar 2017 in vogelvlucht

Het jaar 2017 is zo goed als voorbij, letterlijk en figuurlijk voorbij gevlogen voor ons gezin en ook voor MeerdanSandra! Hoe mooi is het dat ik het allemaal via mijn blogs kan teruglezen 🙂 Het begon allemaal vorig jaar december, eindelijk, eindelijk na 3 jaar schuldsanering en daarvoor nog een kleine 2 jaar faillissement hebben wij het heft weer in handen. Het jaar 2017 kon voor ons niet beter beginnen. Ook spannend want nu moesten er weer stappen gezet worden voor onze toekomst! (klik op de oranje woorden voor de achterliggende blog)

Op 1 januari plaatste ik een blog waarvan ik werkelijk geen idee had hoe dit leefde onder de chauffeurs. Mijn website ontplofte werkelijk, binnen no time had ik mijn host aan de lijn met de vraag: “Wat heb je in godsnaam geplaatst, want de server knalt er bijna uit”.

Na 2 weken in het nieuwe jaar vond Marco het wel welletjes en vroeg recht op de vrouw af of ik nu al eens het uitzendbureau had gebeld… okeeeeeee… niet subtiel, wel duidelijk… Sannetje moest aan de bak 😉 de kunst was om een baan te vinden die aansloot op onze thuissituatie: man lange dagen weg, 3 pubers waarvan eentje net iets meer aandacht nodig heeft dan de gemiddelde puber, moet lukken toch? In mijn zoekperiode naar een baan ligt er ondertussen ijs, geeft mijn oudste dochter Chiara een feestje voor haar 15e verjaardag, maak ik mij zorgen over die gekke Trump en laat ik mijn licht schijnen over de afleveringen van Boer zoekt Vrouw… ja, je kunt het er maar druk mee hebben 😉

Binnen 2 weken had ik 2 banen aangeboden gekregen en zit ik opeens bij de Vastgoeddokter voor 16 uurtjes. Dit bureau ondersteunt V.v.E.’s met het onderhoud van hun vastgoed en ik “regeltante” daar een beetje in de rondte. In de 2e week van mijn nieuwe baan dikke schrik: een telefoontje van Nina uit Duitsland… zij had een ijsbal in haar oog gekregen en moest naar het ziekenhuis. Helaas is haar oog nog steeds niet helemaal de oude maar ze heeft er gelukkig weinig tot geen last van, volgende week weer naar het AMC voor controle…

Wisten jullie trouwens al dat ik een schijterd ben ik de auto? Na deze blog wel toch? Of dat ik bang ben voor onweer? Hiernaast ben ik natuurlijk lang… groot… en lekker rood… heerlijk blogvoer allemaal hihi

Heel bijzonder vind ik het om over onze zoon Antonio te schrijven. Hij “heeft” een vorm van autisme en ADHD. Hierdoor gaan de dingen net iets anders als “normaal”. Met toestemming van hem maak ik regelmatig blogs en ik merk dat er veel behoefte is om over hem te lezen en ik hoop, ik vertrouw er gewoon op, dat hierdoor ook meer begrip komt.

In juni begon mijn “filmcarriere” niet wetende dat dit het 1e filmpje van meerdere was van dit jaar! Ik mocht een vraag stellen een Linda de Mol op het Linda-festival en oh ja, dat werd ook nog even op groot beeldscherm getoond, helpppppppppp…

Dit jaar gingen wij op vakantie naar Denemarken en flexibel als dat ik ben… dat leverde best wel wat vakantiestress op…. maar de vakantie in Denemarken was echt geweldig, wat hebben wij genoten! Bij terugkomst van onze vakantie bleek onze kat Teske helaas op 1 van de laatste vakantiedagen gewoon verdwenen te zijn, in rook opgegaan, nooit meer teruggezien… ja dat was wel heel vervelend… Drie keer met je ogen knipperen en ik ben zo maar 49 jaar en ik heb mij toch een mooi cadeau gekregen: een nieuwe smartphone, zo eentje die prachtige foto’s kan maken… als tie het tenminste doet!

En daar is filmopname nummer 2: zat ik toch zomaar bij opnames van Koffietijd om daar over mijn top 3 boeken te vertellen! Dit was het resultaat! Ondertussen duiken we de herfst in waar het soms warm is en je soms staat te stoeien met je regenpak.

Het laatste half jaar heb ik heel veel energie gestoken in Stichting Mama Vita. Projectplannen schrijven, contact met jeugdteams, in kranten en tijdschriften, kortom zo veel mogelijk aandacht en geld vergaren om “mijn” moeders van Mama Vita te ondersteunen. Dat het vruchten afwerpt blijkt uit dit filmpje voor de PVDA, zij wisten mij ondertussen te vinden om meer over autisme in Zaanstad te weten te komen en daar was filmopname nummer 3!

Het jaar loopt een beetje af, er is al een aardig pak sneeuw gevallen en Serious Request is al weer voorbij, we tellen de uren af naar 2018.

Naast al deze blogs ben ik een rijk mens met bloggers zoals mijn lieve ♥ moeder Jetske, mijn goede vriend Jaap, mijn spirituele kompas Natasja, mijn culinaire kookwonder Hanneke en boekrecensie-aanleverende Coenraad.

Ik wens jou alle goeds toe zodat jij alles wat op je pad komt in 2018 met kracht en liefde tegemoet kan treden!

Hele dikke knuffel van Sandra

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


%d bloggers liken dit: